Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σούπερ μαύρισμα σε χρόνο ρεκόρ!



Αν περιμένεις να αποκτήσεις εύκολα και δια μαγείας το μαύρισμα των ονείρων σου, τότε θα περιμένεις για πολύ καιρό! Διάβασε παρακάτω πώς με την κατάλληλη προετοιμασία θα καταφέρεις να αποκτήσεις το μαύρισμα που πάντα ζήλευες!


Ποτέ χωρίς το αντηλιακό μου:
μάλλον είναι περιττό να πούμε πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού για την μελλοντική σου υγεία αλλά και για να αποκτήσεις σούπερ μαύρισμα! Αν έχεις πολύ ανοιχτό δέρμα τουλάχιστον στα πρώτα δέκα μπάνια θα πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 40 με 50 ενώ σταδιακά μείωνε το δείκτη, όταν βλέπεις ότι παίρνεις χρωματάκι! Πρόσεξε όμως αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν πρέπει ποτέ να έχεις δείκτη προστασίας λιγότερο από 15! Αν έχεις πιο σκούρα επιδερμίδα συμβουλέψου το φαρμακοποιό σου που θα σου προτείνει το κατάλληλο αντηλιακό για το δέρμα σου! Το παν είναι να το ανανεώνεις συχνά ειδικά μετά τη βουτιά στη θάλασσα και να οπλιστείς με πολύ υπομονή μέχρι να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου!Απολέπιση τώρα:
το σωστό μαύρισμα ξεκινάει από τη σωστή απολέπιση και άρα δε σου μένει παρά να ξεκινήσεις από τα βασικά. Το κατάλληλο σκράμπ θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα θέτοντας τα κατάλληλα θεμέλια για το υπέροχο μαύρισμα σου. Ένα απαλό σκράμπ θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου τη λεία όψη που της αξίζει ενώ το δερματάκι σου θα είναι πιο απαλό από ποτέ.



Ενυδάτωση:

 η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για το τέλειο μαύρισμα! Αφού φροντίσεις να κάνεις τη σωστή απολέπιση στην επιδερμίδα σου με το κατάλληλο σκράμπ, δεν έχεις παρά να φροντίσεις να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ειδικά το καλοκαίρι έχεις την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένη ενυδάτωση που θα σου την προσφέρουν προϊόντα με βάση την καρύδα. Προτίμησε τα προϊόντα body butter για πιο βαθιά ενυδάτωση.Πες ναι στο μπρόνζερ:
το μπρόνζερ δεν είναι τίποτα άλλο από τη βοήθεια που χρειάζεσαι μέχρι να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου. Σε μορφή πούδρας, λοσιόν ή κρέμα τόλμησε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα αυτομαρίσματος έτσι ώστε να μη δείχνεις πολύ άσπρη, έστω για τα πρώτα μπάνια, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες πριν εφαρμόσεις το προϊόν στο δέρμα έτσι ώστε να αποφύγεις αντιαισθητικά μπαλώματα και διχρωμίες.Τα μυστικά του αντιηλιακού:
στο έλεγε η μαμά σου και δεν το πίστευες ότι το καλύτερο μαύρισμα γίνεται όταν μπαίνεις και βγαίνεις στη θάλασσα. Αναρωτήθηκες όμως ποιο είναι το μυστικό; Κάνε τις βουτίτσες σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μην ξεχνάς κάθε φορά να απλώνεις το αντηλιακό σου στο κορμακί σου! Εξάλλου ειδικά αν λιάζεσαι πολλές συνεχόμενες ώρες, απλώνοντας σωστά το αντηλιακό σου όχι μόνο προστατεύεις το δέρμα σου αλλά και εξασφαλίζεις το μαύρισμα των ονείρων σου.Στην πισίνα:
είτε αποφάσισες να κάνεις τις βουτιές σου στην πισίνα είτε απλά είπες να πιείς το ποτό σου εκεί και παρεμπιπτόντως να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου, δεν έχεις παρά να φροντίσεις το αντηλιακό σου να είναι αδιάβροχο αλλά και να επαναλαμβάνεις την επάλειψη κάθε μια ώρα περίπου.
Τι να κάνεις ώστε να μην "καείς":
περιττό να πούμε ότι οι πιο επικίνδυνες ώρες- οι ώρες δηλαδή που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δερματάκι σου- είναι 11 με 3 το πρωί. Μπορεί να νομίζεις ότι θα μαυρίσεις σε μια μέρα αλλά αυτό το λιγότερο που θα σου κοστίσει είναι έγκαυμα πρώτου βαθμού! Μην κάθεσαι στην παραλία με τις ώρες με την ελπίδα να αποκτήσεις το μαύρισμα του Λας Βέγκας! Φρόντισε να κάθεσαι κάθε λίγο και λιγάκι και κάτω από την ομπρέλα αλλά και να δροσίζεσαι με συχνές βουτιές στη θάλασσα. Περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό σου!


Και αν παρόλα αυτά καείς;
Αν λοιπόν νιώθεις ότι "καίγεσαι" και στην παραλία δεν έχεις παρά - αν δε θέλεις να φύγεις - να κάτσεις στη σκιά και να απλώσεις ένα ενυδατικό γαλάκτωμα με καταπραϋντικά συστατικά που θα ηρεμήσει το δερματάκι σου. Πρόσεξε να μην τρίψεις την περιοχή γιατί το κάψιμο μπορεί να χειροτερέψει. Βέβαια το καλύτερο που έχεις να κάνεις δεν είναι παρά να πας σπίτι σου και μετά το μπάνιο να απλώσεις το γιαουρτάκι σου, που θα απορροφήσει το κάψιμο και την επόμενη μέρα θα νιώθεις πολύ καλύτερα! Στο εμπόριο θα βρεις μια σειρά από προϊόντα για μετά τον ήλιο ενώ αν δε θες να μυρίζεις γιαούρτι, προτίμησε ενυδατικό γαλάκτωμα με συστατικά γιαουρτιού και καλά μπάνια!

Από την Ελένη Αναστασάκη

Πηγή
http://www.womenonly.gr