Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού όπως οι «παλιές»



Πολύ πριν η τεχνολογία του υπερήχου κάνει την πρόβλεψη του φύλου επιστήμη, οι γιαγιάδες μας είχαν βρει ουκ ολίγους τρόπους για να μαντεύουν αν το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Από το σχήμα της κοιλιάς μέχρι το χρώμα των ούρων (!) και από το τεστ της βέρας μέχρι το μήκος των τριχών, ανατρέχουμε σε 14 παλιές όσο και περίεργες μεθόδους για να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε ροζ ή μπλε φορμάκια.
 

Mαντεία 1η: Το τεστ της βέρας

Ένα από τα πιο διαδεδομένα τεστ παγκοσμίως. Πώς γίνεται: Βγάζετε τη βέρα σας και την δένετε σε μία κλωστή. Στη συνέχεια κρατάτε τη μία άκρη της κλωστής με τη βέρα να κρέμεται πάνω από την κοιλιά σας. Ο θρύλος λέει πως αν η βέρα αρχίσει να κινείται κυκλικά, θα κάνετε αγόρι. Αν αρχίσει να κινείται από τη μία πλευρά στην άλλη, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Μαντεία 2η: Μέτρημα παλμών

Οι παλμοί της καρδιάς του μωρού μπορούν να αποκαλύψουν το φύλο του. Αν οι παλμοί είναι υποτονικοί και μένουν κάτω από τους 140 χτύπους ανά λεπτό, το μωρό είναι αγόρι. Αν οι παλμοί είναι γρήγοροι, ξεπερνώντας τους 140 χτύπους ανά λεπτό, τότε είναι κορίτσι.

Mαντεία 3η: Τι τραβάει η όρεξή σας;

Σύμφωνα με την παράδοση, οι γυναίκες που κυοφορούν αγόρι, θέλουν να τρώνε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας. Αντίθετα, οι γυναίκες που θα γεννήσουν κορίτσι, θέλουν να τρώνε γλυκά, π.χ. κουλουράκια ή φρούτα.

Μαντεία 4η: Το σχήμα της κοιλιάς

Ένας από τους πλέον διαδεδομένους τρόπους για να μάθετε εκ των προτέρων το φύλο. Αν η κοιλιά της εγκύου είναι στρογγυλή (σαν να έχει βάλει μία μπάλα του μπάσκετ μέσα από τη μπλούζα της), τότε κουβαλά αγόρι. Αν, όμως, είναι μυτερή και μοιάζει σαν να έχει καταπιεί καρπούζι, τότε κυοφορεί κορίτσι. Επίσης, ένα άλλος μύθος λέει πως η κοιλιά της γυναίκας που περιμένει αγόρι είναι χαμηλά προς τη μήτρα, ενώ αν περιμένει κορίτσι, είναι ψηλά, κοντά στα πλευρά.

Μαντεία 5η: Κοιτάξτε τα «τσίσα» σας

Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τι είδος... κίτρινου είναι τα ούρα σας! Αν έχουν λαμπερό κίτρινο χρώμα, τότε θα γεννήσετε αγόρι. Αν είναι θολό, τότε να περιμένετε κορίτσι.

Μαντεία 6η: Η σιλουέτα του συζύγου σας

Αν εκτός από εσάς, αρχίζει να παίρνει επιπλέον κιλά και ο άντρας σας, τότε θα υποδεχθείτε αγοράκι. Αν διατηρήσει το βάρος του, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Μαντεία 7η: Πόσο συχνά ξυρίζετε τα πόδια σας;

Ο θρύλος θέλει στις γυναίκες που περιμένουν αγόρι, οι τρίχες των ποδιών να μακραίνουν πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε αυτές που περιμένουν κορίτσι.

Μαντεία 8η: Τρώτε την κόρα του ψωμιού;

Κάποιες «παλιές» λένε πως οι μαμάδες που περιμένουν κορίτσια, αρνούνται να φάνε την κόρα του ψωμιού, ενώ οι αγορομάνες είναι λιγότερο εκλεκτικές στο φαγητό.

Μαντεία 9η: Οι 3 πρώτοι μήνες

Αν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήρθε και έφυγε χωρίς να αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση, τότε κυοφορείτε αγόρι. Αν κάθε πρωί ήταν σαν να είχατε ξυπνήσει ύστερα από το πιο ξέφρενο πάρτι, τότε είναι κορίτσι.

Μαντεία 10η: Πού έχετε "βάλει" κιλά;

Αν έχετε παχύνει στη μέση και τη λεκάνη, θα κάνετε αγόρι. Αν ήταν κορίτσι, θα είχατε παχύνει στην κοιλιά και το στήθος.

Μαντεία 11η: Ουπς, ένα σπυράκι

Αν η εγκυμοσύνη έφερε μαζί της και σπυράκια, τότε έχετε κορίτσι, αφού η παράδοση λέει ότι τα κορίτσια «κλέβουν» την ομορφιά της μητέρας.

Μαντεία 12η: Κάντε το όπως οι Μάγια

Η αρχαία φυλή διέθετε ένα νουμερικό σύστημα με το οποίο προσδιόριζε το φύλο του παιδιού. Αν η ηλικία σας και η χρονιά στην οποία μείνατε έγκυος λήγουν σε μονό αριθμό, τότε θα κάνετε κορίτσι. Αν το ένα από τα δύο (ή και τα δύο) λήγει σε ζυγό αριθμό, θα κάνετε αγόρι.

Μαντεία 13η: Παρατηρήστε τις θηλές σας

Οι «παλιές» έλεγαν πως όταν οι θηλές σκουραίνουν κατά την εγκυμοσύνη, η μέλλουσα μαμά θα αποκτήσει αγόρι, διαφορετικά θα είναι κορίτσι.

Μαντεία 14η: Το «ψαλίδι ή μαχαίρι»

Εξίσου αναξιόπιστη είναι και η τελευταία μαντική μέθοδος. Παλιά οι γυναίκες έκρυβαν ένα ψαλίδι κάτω από ένα κάθισμα και ένα μαχαίρι κάτω από ένα άλλο και καλούσαν την έγκυο να καθίσει σε ένα από τα δύο καθίσματα (χωρίς να την έχουν ενημερώσει). Αν η έγκυος καθόταν στο κάθισμα με το μαχαίρι, τότε θα είχε γιο, αλλά αν καθόταν στο κάθισμα με το ψαλίδι, τότε θα αποκτούσε κόρη.

Πηγή: Modernmom

Πηγή
http://www.mama365.gr