Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Μια όμορφη ψυχή, δεν την ασχημαίνει ποτέ ο χρόνος

Γράφει η Σωτηρία Ραυτοδήμου

Να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια να είστε όμορφοι άνθρωποι και όχι δεν εννοώ εμφανισιακά αλλά εσωτερικά. Να έχετε μια καθαρή ψυχή και ένα αληθινό βλέμμα. Να εξαλείψετε από την καθημερινότητα σας – την ζωής σας το ψέμα , την κακία και ζήλια διότι αυτές οι τρείς μικρές λέξεις , αυτά τα τρία μικρά “πράγματα” είναι αυτά που θα σας κάνουν αυτομάτως το πιο άσχημο άνθρωπο εσωτερικά και τότε κανένα “μακιγιάζ ” όσο και να το προσπαθείτε δεν θα μπορέσει να το καλύψει ώστε να το ομορφύνει.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το ψέμα ώστε να δείξετε κάτι άλλο από αυτό που είστε , δεν υπάρχει λόγος να πείτε ψέματα για κάτι . Η αλήθεια όσο σκληρή και να είναι εκτιμάτε περισσότερο.
Να είστε περήφανοι για αυτά που καταφέρνετε, για τα λάθη σας μην δημιουργείται κίβδηλους κόσμους για να είστε αποδεκτοί.
Μην έχετε ως μόνη σας συντροφιά την κακία και την ζήλια μόνο και μόνο για να “τρέφεστε ” με την ικανοποίηση της “ανωτερότητας σας” μειώνοντας άλλους ανθρώπους.

Και να θυμάστε ότι ένας εσωτερικά όμορφος άνθρωπος δεν θα γίνει ποτέ άσχημος όσα χρόνια και αν περάσουν. Σε αντίθεση με έναν άλλον άνθρωπο που είναι μόνο εξωτερικά όμορφο, ο χρόνος θα το φθείρει και ως μόνη “συντροφιά” του θα έχει το κενό του .

Πηγή
http://loveletters.gr