Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

5 tips για μακιγιάζ μετά τα 40


Από την Βέρα Ξηρουχάκη

Τα χρόνια μπορεί να περνούν, εμείς όμως παραμένουμε υπέροχες σε κάθε ηλικία! Τι κι αν εμφανίστηκαν οι πρώτες ρυτίδες ή τα βλέφαρά μας δεν είναι τόσο λεία όσο ήταν πριν 20 χρόνια; Με μερικές μικρές προσαρμογές στα προϊόντα μακιγιάζ, μπορούμε να δείχνουμε φρέσκιες και να «κρύψουμε» τις μικρές αλλαγές που έφερε ο χρόνος στο δέρμα του προσώπου μας. Ναι! Το μακιγιάζ μετά τα 40 είναι το ίδιο διασκεδαστικό!

Tip #1 – Η ρουτίνα περιποίησής μας

Είναι σημαντικό να μην παραμελούμε τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας πριν το μακιγιάζ. Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και καλά ενυδατωμένο πριν ξεκινήσουμε και ένα primer με τζελ υφή θα βοηθήσει να «σβήσουμε» τις λεπτές γραμμές και να δημιουργήσουμε μια ομαλή επιφάνεια για το foundation μας.

Tip #2 – Το foundation που θα επιλέξουμε

Η βάση του μακιγιάζ μας είναι πολύ σημαντική αφού, όπως λέει και το όνομά της, αποτελεί τη «βάση» πάνω στην οποία θα δουλέψουμε. Επιλέγουμε ένα πιο υγρό foundation σε ζεστή απόχρωση, στον τόνο της επιδερμίδας μας. Το υγρό foundation (σε αντίθεση με το στικ ή το παχύρευστο κρεμώδες) εισχωρεί καλύτερα σε όλες τις λεπτές γραμμές του προσώπου και δημιουργεί ένα ομοιόμορφο πέπλο κάλυψης. Τα πολύ λιπαρά προϊόντα είναι πιθανό να μην μείνουν στη θέση τους και να προσθέσουν «βάρος» και ανεπιθύμητη γυαλάδα, γι’ αυτό επιλέγουμε ένα υγρό προϊόν χωρίς λιπαρή σύνθεση.

Tip #3 – Οι σκιές που μας ταιριάζουν

Οι σκιές ματιών είναι υπέροχες και ταιριάζουν σε κάθε μακιγιάζ – από διακριτικό μέχρι έντονο και βραδινό. Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε ότι οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ περιέχει γκλίτερ ή γυαλάδες τονίζει τις λεπτές γραμμές ή τις ζάρες του δέρματος. Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε ματ σκιές σε σκόνη για σταθερότητα, ώστε να μην τονίσουμε τη χαλάρωση στα βλέφαρά μας.

Tip #4 – Τα αγαπημένα μας κραγιόν

Το ίδιο ισχύει και για τα κραγιόν. Στην προσπάθειά μας να τονίσουμε τα χείλη μας και να τους δώσουμε επιπλέον φρεσκάδα, χρησιμοποιούμε προϊόντα με περλέ αποτέλεσμα ή γυαλιστερά gloss με γκλίτερ. Αυτά όμως μπορεί να δώσουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να τονίσουν τις γραμμές γύρω από τα χείλη.

Tip #5 – Η σωστή εφαρμογή

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα στάδια του μακιγιάζ; Το μακιγιάζ άνω των 40 έχει σκοπό να κρύψει κάποια σημάδια του χρόνου, αλλά συγχρόνως να δώσει λάμψη και φρεσκάδα. Άρα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε όσο προϊόν χρειαζόμαστε και όχι να καλύπτουμε φουλ (αυτό συνήθως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού βαραίνει το βλέμμα και το πρόσωπο γενικότερα).

Μερικά μυστικά εφαρμογής των προϊόντων είναι:

Επιλέγουμε ένα bronzer σε θερμή απόχρωση και χρησιμοποιούμε λίγη ποσότητα κάτω από τα μήλα. Σβήνουμε με ανοδικές κινήσεις για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση του τεντωμένου δέρματος.

Το ρουζ εφαρμόζεται ακριβώς πάνω στα μήλα. Σβήνουμε με ανοδικές κινήσεις – και όχι με κυκλικές στο ίδιο σημείο.

Σχεδιάζουμε διακριτικά τα φρύδια με λεπτές πινελιές για να δείξουν πιο γεμάτα.

Σβήνουμε το eyeliner με ένα πινέλο ώστε να μην φαίνεται η ανισότητα της γραμμής στο πάνω βλέφαρο.

Χρησιμοποιούμε μια πλούσια μάσκαρα που θα δώσει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες μας.

Μερικές ακόμη ιδέες είναι:

Επιλέγουμε τα σωστά χρώματα για τον τόνο της επιδερμίδας μας – καλό είναι να αποφεύγουμε μπλε σκιές ή έντονα φουξ κραγιόν που είναι πιθανό να τονίσουν μικρές γραμμές στα μάτια (και να δώσουν την αίσθηση των κουρασμένων ματιών μετά από λίγη ώρα) και τα χείλη.

Χρησιμοποιούμε μολύβι χειλιών για να δώσουμε σχήμα στα χείλη – προσέχουμε όμως να μην σχηματίζουμε μακριά από τη φυσική γραμμή των χειλιών.

Χρησιμοποιούμε το concealer με μέτρο και μόνο όπου χρειάζεται. Επιλέγουμε ένα προϊόν με κρεμώδη υφή και αποφεύγουμε τα στικ ή τα concealer σε πούδρα.

Επιλέγουμε μια loose πούδρα με ματ αποτέλεσμα και εφαρμόζουμε όπου χρειάζεται – με έμφαση στο μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι.

Το μακιγιάζ μπορεί να είναι το ίδιο διασκεδαστικό σε κάθε ηλικία! Αρκεί να αγκαλιάσουμε τις μικρές αλλαγές στο πρόσωπό μας και να απολαύσουμε τον χρόνο που περνά με χαμόγελο. Άλλωστε οι γραμμές χαμόγελου στο πρόσωπο είναι οι πιο κολακευτικές!


Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr, FashionLadyIn

Πηγή
https://everywoman.gr