Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Σημασία έχει να κερδίσουμε την ίδια τη ζωή

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Σε πλήγωσαν; Σου φέρθηκαν άσχημα; Δεν σε εκτίμησαν προσωπικά, επαγγελματικά ή φιλικά; Και τι κάνεις; Κάθεσαι και σκέφτεσαι πώς θα ήταν αλλιώς τα πράγματα; Όχι φίλε μου. Μην τους κάνεις τη χάρη. Ξέχασε τα όλα. Η λύση έρχεται στη λήθη.

Καταρχήν, συνειδητοποίησε το πόσο τυχερός είσαι που έβγαλες από τη ζωή σου τοξικούς ανθρώπους . Ανάπνευσε βαθιά λοιπόν και πάμε! Έχεις ανάγκη από ανθρώπους που θα σε ανεβάζουν και όχι από άτομα που δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος της ζωής τους επάνω σου . Δεν σου αξίζει όλο αυτό φίλε μου. Κατάλαβέ το.

Έπειτα, δες τι όμορφη που είναι η ζωή. Αντί να σπαταλάς ενέργεια για να σκέφτεσαι αρνητικά, προσπάθησε να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Βγες έξω, αθλήσου, κάνε κάτι που σε ευχαριστεί ,φτιάξε για παράδειγμα το σώμα σου . Όλοι έχουμε ένα ταλέντο αρκεί να το καλλιεργήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι και εσύ θα βρεις το δικό σου.

Αν δεν σου αρέσει κάτι στο επάγγελμα που κάνεις, άλλαξε το. Απόφαση θέλει. Μην μεμψιμοιρείς και μένεις σε μια κατάσταση που δεν σε ευχαριστεί, γιατί θα το μετανιώνεις μια ζωή. Η δουλειά πρέπει να μας δίνει ευχαρίστηση και να είναι δημιουργική. Περνάμε πολλές ώρες εξάλλου.

Διεύρυνε τον κύκλο σου. Κάνε καινούριες παρέες και προσπάθησε να περνάς καλά. Σημασία έχει να κάνουμε πράγματα που να μας ευχαριστούν, σωστά;

Ερωτεύσου με πάθος. Δεν υπάρχουν ημίμετρα στον έρωτα. Ή ερωτεύεσαι απόλυτα και χωρίς συμβιβασμούς ή άστο καλύτερα. Χωρίς πραγματικό (και όχι κατ επίφαση) έρωτα, δεν αξίζει η ζωή.

Συνειδητοποίησε ότι στη ζωή κάποιες μάχες θα τις χάσουμε και κάποιες θα τις κερδίσουμε. Σημασία έχει να κερδίσουμε την ίδια τη ζωή. Να είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτό είναι που μετρά στο τέλος.

Πηγή
http://loveletters.gr