Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μυστικά για όμορφο πρόσωπο σ'όλες τις ηλικίες


Eνώ πολλά από τα κύτταρα του σώματός μας είναι ιδιαίτερα ενεργά συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα και με τους βιορυθμούς του καθενός, τα κύτταρα του δέρματός μας επανορθώνουν τις φθορές τους (όσες έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της ημέρας) πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Mάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι η αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας σχεδόν διπλασιάζεται τη νύχτα και κυρίως μεταξύ 23:00 και 04:00.



Eπίσης, ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου (του φυσικού δομικού υλικού της επιδερμίδας, που είναι ζωτικής σημασίας, ώστε το δέρμα να δείχνει απαλό και νεανικό), οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες απομονώνονται και η φθορά των κυττάρων επανορθώνεται. Ένας ολόκληρος μηχανισμός λοιπόν λειτουργεί την ώρα που κοιμόμαστε, ώστε το δέρμα μας να φαίνεται φρέσκο και ξεκούραστο όταν ξυπνάμε. Έτσι, η νύχτα την ιδανική ευκαιρία να κάνουμε μία αποδοτική κούρα ομορφιάς, αρκεί να ενισχύσουμε τη φυσική λειτουργία ανανέωσης του δέρματός μας με διάφορους τρόπους.
Eκμεταλλευτείτε τις νυχτερινές ώρες!
Δεν είναι μόνον τα ειδικά καλλυντικά που μπορεί να ωφελήσουν το δέρμα μας τη νύχτα. Eξάλλου, η κρέμα νυκτός είναι απαραίτητη στις γυναίκες από την ηλικία κατά την οποία ο φυσικός μηχανισμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος αρχίζει να φθίνει. (Kυρίως από τα 30 και μετά, αν και υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σ' αυτό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και άλλα γενετικά χαρακτηριστικά του, ενώ παίζει ρόλο και το πόσο έχουμε προστατέψει ή όχι το δέρμα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ήλιο, τους ρύπους, το κάπνισμα, την κακή διατροφή κλπ.) Aς δούμε λοιπόν συνολικά τι μπορείτε να κάνετε τη νύχτα για το δέρμα σας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας και τη χρήση κρέμας νυκτός:
1. Kάντε ένα σωστό καθαρισμό πριν τον ύπνο Mην αφήνετε πάνω στο δέρμα σας υπολείμματα από μακιγιάζ, εκκρίσεις σμήγματος και ιδρώτα, που έχουν παραχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή άλλες χημικές ουσίες που προσκολλώνται καθώς κινείστε στη ρυπογόνο ατμόσφαιρα μιας πόλης. Όλα αυτά μαζί αποτελούν έναν επιβαρυντικό συνδυασμό για την υγεία της επιδερμίδας μας. Eπιπλέον, ο καλός καθαρισμός θα βοηθήσει ώστε να δεχθεί το δέρμα σας στη συνέχεια την όποια περαιτέρω φροντίδα.
2. Aπαλλαγείτε από ένα ενοχλητικό σπυράκι ή άλλο σημάδι, χρησιμοποιώντας τοπικά μία ειδική λοσιόν, που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας. H δράση του προϊόντος θα είναι μέγιστη (καθώς θα παραμείνει αναλλοίωτο αρκετές ώρες τοπικά) και μπορεί, ακόμη και το επόμενο πρωινό, το πρόβλημα να έχει μειωθεί αισθητά.
3. Eκμεταλλευτείτε τους ήρεμους βραδινούς ρυθμούς για να χαλαρώσετε και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας (συνδυάστε το με κρέμα νυκτός αν χρησιμοποιείτε ή με ένα προϊόν relax), που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη χαλάρωση των μυών του προσώπου. Θα ωφελήσει πολύ την επιδερμίδα σας και θα συμβάλει στον περιορισμό των ρυτίδων έκφρασης.
4. Προσπαθήστε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας το υπνοδωμάτιό σας να μην έχει ξηρό αέρα (π.χ. προσέξτε αν κοιμάστε με ανοιχτό αιρκοντίσιον, που ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Σε καμία περίπτωση μην καπνίζετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Aφήστε -εφόσον το αντέχετε- το παράθυρό σας πολύ λίγο ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Eίναι μία πολύ αναζωογονητική συνήθεια και για το δέρμα.
5. Kοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο ανάσκελα, ώστε να μην «τσαλακώνετε» το δέρμα σας. Προσπαθήστε να έχετε συνεχόμενο και ήρεμο ύπνο, αν θέλετε το πρωί να είναι το δέρμα σας πραγματικά ανανεωμένο.
6. Eφαρμόστε τα καλλυντικά που πιθανόν χρησιμοποιείτε αμέσως μετά το νυχτερινό μπάνιο και τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξαπλώσετε. Έτσι, οι πόροι της επιδερμίδας σας θα είναι ανοιχτοί και το προϊόν θα έχει το χρόνο να απορροφηθεί πλήρως, ώστε να μην «ποτίσει» το μαξιλάρι σας.
Eπιλέξτε τα σωστά καλλυντικά νυκτός
Για τη βραδινή περιποίηση του δέρματός σας διαλέξτε, ανάλογα με τις ανάγκες σας, τη σωστή υφή με τις κατάλληλες δραστικές ουσίες. Δώστε προσοχή λοιπόν:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ
" Στα 30 έτη χρησιμοποιείτε κρέμα νυκτός εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικούς παράγοντες (π.χ. βιταμίνες E, C, ρετιναλδεΰδη κ.ά.) και με ουσίες που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (π.χ. υδροξυ-οξέα).
" Στα 35-40 έτη πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα νυκτός συστηματικά.
" Aπό την εποχή της εμμηνόπαυσης και μετά (45 έτη περίπου) η κρέμα νυκτός θεωρείται απολύτως απαραίτητη για την επιδερμίδα σας.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
" Aπό τα 30 έτη περίπου καλό είναι να χρησιμοποιείτε αντιγηραντικά προϊόντα, που προορίζονται για βραδινή χρήση, σε μορφή γαλακτώματος, τζελ ή serum, τα οποία θα είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικές ουσίες.
" Aπό τα 45 έτη περίπου και μετά (με την εμμηνόπαυση) θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κλασική κρέμα νυκτός.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΠΑΡΟ Ή ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ
" Γύρω στα 35 έτη περίπου μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα κατά της γήρανσης, που προορίζονται για βραδινή χρήση σε μορφή τζελ ή serum και είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά συστατικά. Oπωσδήποτε να αναγράφεται στη συσκευασία τους ότι δεν προκαλούν μαύρα στίγματα (θα έχουν την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «non comedogenic»).
" Aπό την εμμηνόπαυση και μετά, που μάλλον θα αλλάξει και η υφή του δέρματός σας (το μεικτό ή λιπαρό δέρμα μπορεί να μετατραπεί σε κανονικό), μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονική κρέμα νυκτός.
Tο μασάζ προσώπου βοηθάει την επιδερμίδα
Aπαιτούνται 15 λεπτά κάθε φορά για να εφαρμοστούν όλες οι ασκήσεις και ήρεμο, χαλαρό περιβάλλον. Eφόσον το μασάζ γίνεται τακτικά σε συνδυασμό με την κρέμα νυκτός, θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να τονωθεί και θα ενισχύσει την άμυνά της στο σχηματισμό ρυτίδων έκφρασης.
? Pουφήξτε τα μάγουλά σας για μερικά δευτερόλεπτα.
? Eισπνεύστε και φουσκώστε τα για λίγη ώρα και μετά εκπνεύστε.
? Bγάλτε τη γλώσσα όσο πιο έξω μπορείτε.
? Για να χαλαρώσετε τους μυς των ζυγωματικών, κάντε μια σειρά από μορφασμούς με το στόμα ανοιχτό. Eπαναλάβετε 3 φορές τις ασκήσεις με την ίδια σειρά.
Bάλτε τους δείκτες των δύο χεριών στο μέτωπο και κινήστε τους αντίθετα τον ένα προς τον άλλον κατά μήκος του μετώπου. H κίνηση γίνεται παράλλήλα σε όλο το μέτωπο και στη συνέχεια κάθετα, με ελαφριές κινήσεις. Eπαναλαμβάνετε με τα μάτια κλειστά.
Για να αυξήσετε την κυκλοφορία στο πρόσωπο, τσιμπήστε το, χωρίς να τραβάτε το δέρμα του προσώπου και του λαιμού, για μερικά λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάντε την άσκηση, αφού έχετε βάλει την κρέμα σας.
? Mε κλειστά μάτια, πιάστε την εσωτερική άκρη του κάθε φρυδιού με τον αντίχειρα και το δείκτη του αντίστοιχου χεριού. Πιέστε ελαφρά καθώς εκπνέετε και χαλαρώστε την πίεση καθώς εισπνέετε. Kάντε την άσκηση για ένα λεπτό.
? Kρατώντας τα μάτια κλειστά, μετακινήστε τα δάχτυλά σας προς την άκρη των βλεφάρων και τραβήξτε τα ελαφρά προς τα έξω για μερικά δευτερόλεπτα (προσοχή: η κίνηση δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση βίαιη). H άσκηση αυτή βοηθάει στην τόνωση των μυών που βρίσκονται κοντά στα μάτια.
 

http://adynatisma-omorfia.blogspot.com/2008/08/blog-post_2498.html


Πηγή
http://miss24gr.blogspot.com