Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

5 συμβουλές για το δέρμα σου που ακούς συχνά αλλά δεν πρέπει ποτέ να ακολουθήσεις

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και η φροντίδα του είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του σώματός σου. Όμως, ορισμένοι μύθοι για τη φροντίδα του δέρματος όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά μπορούν πραγματικά να βλάψουν την υγεία και την εμφάνισή σου.


Διάβασε παρακάτω 5 συνηθισμένους ισχυρισμούς για τη φροντίδα του δέρματος που όμως δεν είναι ακριβώς αληθινοί.


«Οι ειδικές ασκήσεις θα αφαιρέσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπο μου»

Μια άσκηση προσώπου μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το δέρμα μας είναι ελαστικό, και η άσκηση των μυών το τραβάει και το τεντώνει. Πολλές από τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο μας προέρχονται από υπερβολική μυϊκή δραστηριότητα και η γυμναστική του προσώπου μπορεί να σου προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες.

«Η οδοντόπαστα μπορεί να στεγνώσει το σπυράκι μου»

Παρόλο που η μενθόλη στην οδοντόπαστα έχει δροσιστικό αποτέλεσμα και μπορεί να μειώσει προσωρινά το πρήξιμο, η εφαρμογή της στο πρόσωπό σου μπορεί να το ερεθίσει. Η οδοντόπαστα είναι σχεδιασμένη για τα δόντια σου και έχει ένα βασικό επίπεδο pH. Το δέρμα έχει φυσικά όξινο pH και αναστατώνοντας το μπορεί να το οδηγήσει σε εξανθήματα και κάψιμο.

«Το μαύρισμα εξαφανίζει την ακμή»

Το μαύρισμα μπορεί προσωρινά να καλύψει την ερυθρότητα της ακμής, αλλά αυτό το αποτέλεσμα τελικά θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ο ήλιος στεγνώνει το λιπαρό δέρμα και, σε απάντηση, παράγει περισσότερο λάδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει περισσότερα εξανθήματα. Η χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία της ακμής καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στις ακτίνες UV, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.

«Το δέρμα μου είναι τόσο λιπαρό, πρέπει να το πλένω περισσότερο»

Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου σου μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής με το να μην το κάνεις καθόλου. Το υπερβολικό τρίψιμο του προσώπου σου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σου. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σου περιέχει λίπη που το προστατεύουν από το περιβάλλον και η διαταραχή αυτής της ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή.

«Δεν χρειάζομαι αντηλιακό αν δουλεύω σε γραφείο όλη την ημέρα»

Ακόμα κι αν περνάς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου από βλάβες από τον ήλιο. Το τζάμι του παραθύρου μπλοκάρει μόνο μερικές από τις ακτίνες UV, αλλά δεν μπορεί να τις αποκλείσει όλες . Η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, ηλιακές κηλίδες και καρκίνο του δέρματος και η χρήση αντηλιακού είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία του δέρματος σου.

Πηγή
https://www.womenonly.gr