Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Την αληθινή αγάπη, θα την δεις στο φωτεινό χαμόγελο!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Ρώτησε κάποτε ένα παιδί τον παππού του, τι είναι αληθινή αγάπη . Εκείνος του απάντησε: «το χαμόγελο που θα έχεις, κάθε φορά που θα με σκέφτεσαι». Σκεφτείτε λίγο. Μιλάμε για αληθινή αγάπη και όχι για έρωτα ή για σχέση εξάρτησης, που έχουν μέσα τους το στοιχείο της εμμονής. Η αληθινή αγάπη σε κάνει καλύτερο, σε ανυψώνει ψυχικά και πνευματικά και σου δημιουργεί πληρότητα.
Αυτό φαίνεται στα χείλη σου , καθώς ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος «λάμπει». Όταν λοιπόν σκέφτεται κάποιος ή μιλά για το αντικείμενο της αγάπης του , το πρόσωπο του φωτίζεται.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η αληθινή αγάπη δεν χάνεται ΠΟΤΕ, ότι και αν συμβεί. Συνεχίζεις να αγαπάς ένα πρόσωπο, ακόμη και αν έχει φύγει από τη ζωή και αναπολείς όλες τις στιγμές που έχετε περάσει μαζί. Η ενθύμηση όλων αυτών των στιγμών, αποτυπώνεται με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου, ένα χαμόγελο νοσταλγίας αλλά και ικανοποίησης, για το πόσο τυχερός υπήρξες που έζησες αυτές τις στιγμές . Μην ξεχνάμε, ότι η ζωή είναι στιγμές και από αυτές χτίζονται οι πιο γερές αναμνήσεις.


Η αληθινή αγάπη έρχεται πολλές φορές στην ζωή μας απροειδοποίητα , σαν εισβολέας και τα «ισοπεδώνει όλα». Εκεί λοιπόν που δεν το περιμένεις, ξαφνικά το χαμόγελο δεν λέει να φύγει από τα χείλη σου . Είναι ένα χαμόγελο χαράς , πληρότητας , ικανοποίησης αλλά και ξεγνοιασιάς , ειδικά αν έρχεται μετά από δύσκολα διαστήματα , στα οποία είχες χάσει την ελπίδα ότι θα ξαναγελάσεις με αυτόν τον τρόπο. Αυτό το χαμόγελο είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι σε όλες τις δυσκολίες της ζωής αλλά και η καλύτερη «ψυχοθεραπεία» απέναντι σε όλες τις παθογένειες της κοινωνίας μας.

Ψάξτε λοιπόν για εκείνο τον άνθρωπο που θα σας κάνει να χαμογελάτε σαν μικρά παιδιά, κάθε φορά που θα τον σκέφτεστε, και μην τον χάσετε από την ζωή σας, με τίποτα. Προσέξτε τον, σαν κόρη οφθαλμού και περιφρουρείστε την αγάπη σας. Η αληθινή αγάπη είναι σπάνια αλλά τόσο, μα τόσο, πολύτιμη. Όπως ακριβώς και το χαμόγελό σας.

Πηγή
http://loveletters.gr