Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

5 Εύκολες τροφές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα

Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια αγαπημένη κρέμα προσώπου που βοηθάει το δέρμα μας να παραμένει λαμπερό αλλά η αλήθεια είναι ότι τα προϊόντα περιποίησης, χωρίς να είναι περιττά, το τρέφουν μόνο επιφανειακά και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διατροφή, που χαρίζει ομορφιά και υγεία σε βάθος χρόνου.

Παρακάτω επιλέξαμε λοιπόν κάποιες φοβερά θρεπτικές τροφές που εύκολα θα μπορέσεις να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου.

5 Εύκολες τροφές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα και τον Χειμώνα!


1.Καρότα


Τα καρότα, είτε στο φαγητό, είτε στην σαλάτα, είτε σαν πεντανόστιμος χυμός είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία χαρίζει μια ζεστή λάμψη στο δέρμα, αποτρέπει τις ρυτίδες και επουλώνει τα εγκαύματα από τον Ήλιο το Καλοκαίρι. Βιταμίνη Α περιέχουν επίσης το σπανάκι, το μπρόκολο, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα.

2. Πορτοκάλια


H βιταμίνη C είναι must αν θέλουμε ένα αληθινά λαμπερό δέρμα και τα πορτοκάλια ως γνωστόν είναι η πιο διαδεδομένη πηγή της. Τα φυσικά έλαια του πορτοκαλιού χαρίζουν ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρμα μας και η βιταμίνη C βοηθάει στην δημιουργία κολλαγόνου το οποίο κρατάει το δέρμα σφιχτό και έχει αντιγηραντική δράση.

3. Αβοκάντο


Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή λιπαρά τα οποία λειτουργούν θαυματουργά για την ενυδάτωση και την σφριγηλότητα του δέρματος. Εκτός από την βιταμίνη C, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, περιέχει βιταμίνη Ε καθώς και την Βιοτίνη, ένα είδος βιταμίνης B , οι οποίες είναι γνωστές για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά!

4. Μαύρη Σοκολάτα


Αγαπημένη αμαρτία και πειρασμός, το ήξερες ότι η σοκολάτα έχει και τα καλά της; Φυσικά και έχει όπως τα περισσότερα πράγματα, αρκεί να κρατάμε ένα μέτρο – με την συγκεκριμένη προσωπικά το βρίσκω λίγο δύσκολο. Ένιγουει, το κακάο λοιπόν, που είναι η βάση της σοκολάτας, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία μαλακώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Προτιμάμε τη μαύρη σοκολάτα για λιγότερη ζάχαρη και περισσότερη ομορφιά!

5. Πράσινο Τσάι


Τέλος,το δημοφιλές και αρωματικό πράσινο τσάι είναι ένα αναζωογωνητικό ρόφημα το οποίο μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει έναν ή και όλους τους καθημερινούς μας καφέδες. Ένα από τα πολλά του οφέλη είναι ότι προστατεύει το δέρμα, το ενυδατώνει και βελτιώνει την ελαστικότητα του, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες. Προσοχή! Αποφύγετε την προσθήκη γάλακτος καθώς θα ο συνδυασμός αυτός θα μειώσει την επίδραση των αντιοξειδωτικών.

Έξτρα tips για τέλειο δέρμα!

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε συχνά, με άλλα λόγια μην ξεχνάτε να πίνετε Νερό! Το νερό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία του δέρματος – στην ενυδάτωση του και στην αποφυγή ρυτίδων – στον μεταβολισμό μας, και σε πολλά άλλα, και δυστυχώς το αμελούμε πολύ συχνά, ιδιαίτερα τον Χειμώνα!

Πέρα από την τροφή και το νερό, η υγιεινή παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση του δέρματος μας. Καλό είναι να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας πριν πλύνουμε τα χέρια μας καθώς υπάρχει πλήθος μικροβίων που μπορεί να το μολύνουν. Καλό είναι επίσης να το καθαρίζουμε σχολαστικά κάθε βράδυ και να απομακρύνουμε κάθε εξωτερικό ρύπο ή make up.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι μόνο 5 από τις πολυάριθμες επιλογές που μπορείς να κάνεις για να έχεις μια όμορφη, θρεπτική και γευστική καθημερινότητα μαζί! Εμπνεύσου!

Πηγή
https://www.ediva.gr