Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Little Black Dress – Διάλεξε το κατάλληλο για το σώμα σου



Είναι ένα από τα απόλυτα must haves για τη ντουλάπα σου. Δεν είναι ποτέ εκτός μόδας, κολακεύει το σώμα και προσαρμόζεται πολύ εύκολα ανάλογα με το στιλ και την επισημότητα της εξόδου σου. Έχοντας ένα μαύρο φόρεμα στη γκαρνταρόμπα σου δεν πέφτεις ποτέ έξω. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο σχήμα φορέματος για τον τύπο του σώματός σου;



Σώμα «αχλάδι» - Ανοιχτοί γοφοί & γλουτοί




Αν το σώμα σας τείνει να ανοίγει προς το κάτω μέρος (όπως στον τύπο σώματος αχλάδι!) προτιμήστε ένα μαύρο φόρεμα που δεν είναι στενό στους γοφούς και γλουτούς σας, αλλά που «ανοίγει» από τη μέση και κάτω. Με αυτό τον τρόπο τονίζετε περισσότερο τη μέση σας και «μεταμφιέζετε» το κάτω μέρος.








Πλαδαρά χέρια


Μπορείτε να «κρύψετε» τα πλαδαρά χέρια φορώντας ένα μαύρο φόρεμα με μανίκια. Αν φοβάστε ότι θα δείχνετε συντηρητική, επιλέξτε μανίκια διακοσμημένα, ή μανίκια από δαντέλα. Ποιος είπε ότι ένα φόρεμα με μανίκια δεν έχει σεξαπίλ;







Τύπος σώματος Petite


Αν είστε πολύ λεπτή και μικρόσωμη, επιλέξτε ένα φόρεμα με πολύ «σχήμα». Λαιμός V, οριζόντιες γραμμές ή πτυχές μπορούν να τονίσουν όμορφα το σώμα σας.


Αποφύγετε τα πολύ «χαριτωμένα» ρούχα, όπως φουσκωτά μανίκια και μεγάλους φιόγκους, αν δεν θέλετε να δίνετε την εντύπωση ότι είστε «κοριτσάκι».







Τύπος σώματος Plus Size


Αν έχετε ένα καμπυλωτό κορμί με μερικά κιλά παραπάνω, μη στερήσετε στον εαυτό σας το αγαπημένο little black dress. Απολαύστε τις καμπύλες σας! Πολλά καταστήματα διαθέτουν φορέματα ειδικά για μεγαλόσωμες γυναίκες. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα φόρεμα μέχρι τα γόνατα, χωρίς μανίκια, όπως τα πιο κάτω.






Μεγάλο Μπούστο
Για τα σώματα με μεγάλο μπούστο είναι πολύ κολακευτικές οι γραμμές του λαιμού V ή το τετράγωνο στιλ. Αποφύγετε φορέματα με στολισμένο μπούστο .





Μικρό Μπούστο
Αν θέλετε να δώσετε την εντύπωση πιο μεγάλου μπούστου, επιλέξτε φορέματα με φουσκωτό ή διακοσμημένο μπούστο. Δείτε για παράδειγμα τα πιο κάτω φορέματα.