Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Οι 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης αν θες να χάσεις βάρος


Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ίσως δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθειά σας.
Η πρωτεΐνη, ακόμη και από πηγές άγνωστες όπως τα λαχανικά, χωνεύεται με με αργό, σταθερό ρυθμό και σας βοηθά να αισθανθείτε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι να είστε λιγότερο επιρρεπείς σε άλλες αμαρτίες
Υπάρχουν όμως και οι τροφές που είναι ιδανικότερες για το στόχο αυτό, καθώς και είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, αλλά και περιέχουν λιγότερες θερμίδες.

Οι 8 κορυφαίες επιλογές είναι:

Αυγά

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Δυο μεγάλα αυγά σας παρέχουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, παίρνοντας μόλις 140 θερμίδες. Αυτό, σε συνδυασμό με το λίπος στους κρόκους, θα διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μειώνει την παραγωγή γρελίνης, δηλαδή της ορμόνης της πείνας, και σας βοηθά να τρώτε λιγότερο για τις επόμενες 36 ώρες.

Σολομός
3 κομμάτια σολομού σου παρέχουν 22 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόλις 155 θερμίδες. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο σολομός είναι πλήρης σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν να διατηρηθεί η όρεξή σας υπό έλεγχο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients. Προτιμήστε τον σολομό ελεύθερης αλιείας σε σύγκριση με τον εκτρεφόμενο, μιας και περιέχει περίπου 32% λιγότερες θερμίδες, αλλά και περισσότερα Ω3.

Cottage Cheese
Σίγουρα, δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το κλασικό γιαούρτι. Αλλά ένα πιατάκι cottage cheese περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες (28 g έναντι 24 g) για μόλις 163 θερμίδες. Είναι και φθηνότερο σε σχέση με το κλασικό γιαούρτι, και αντέχει και περισσότερο στο ψυγείο.

Καθαρό στήθος κοτόπουλου
Δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα που θα σας δώσουν 26 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόλις 128 θερμίδες, γι’ αυτό και το στήθος χωρίς κόκαλα και πέτσα είναι ένα τρόφιμο-θαύμα για το αδυνάτισμα. Έχει επίσης το καλό πως λόγω ήπιας γεύσης μαγειρεύεται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, γεγονός πολύ σημαντικό, μιας και η συνήθεια και η βαρεμάρα στις ίδιες τροφές αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα «ξεστρατίσματος» από μια δίαιτα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

Φακές
Ένα πιάτο φακές δεν θα σας δώσει μόνο 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Παρέχει επίσης μια πολύ σημαντική ποσότητα 15 γραμμάριων ινών, που βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης του γεύματός σας και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σας, ώστε να παραμείνετε χορτάτοι για ώρες. Σε πρόσφατη αναθεώρηση από τον Καναδά, οι άνθρωποι που έτρωγαν μία μερίδα φακές καθημερινά έχασαν μισή λίβρα σε μόλις έξι εβδομάδες, χωρίς να κάνουν άλλες αλλαγές στη διατροφή τους. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι φακές ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και άσκησης.

Ψαρονέφρι
Για μόλις 30 επιπλέον θερμίδες ανά μερίδα, μια μερίδα 3 κομματιών από αυτό το άπαχο κρέας θα σας δώσει ακριβώς την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το καθαρό στήθος κοτόπουλου (περίπου 26 γραμμάρια). Έτσι, όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η επιστήμη δείχνει ότι και το χοιρινό μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε τους στόχους απώλειας βάρους. Μια μελέτη στο περιοδικό Nutrients έδειξε ότι οι άνθρωποι που προσέθεσαν άπαχο χοιρινό στη διατροφή τους έχαναν βάρος και μείωσαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Tempeh
Δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το ξαδερφάκι του tofu; Αν κάνεις δίαιτα, ήρθε η ώρα. Το tempeh είναι ένα ζυμωμένο κέικ σόγιας με γεύση καρυδιού και μαστιχένια, κρεμώδη υφή που μπορεί να υπερηφανεύεται για 16 g πρωτεΐνης ανά 3 κομμάτια. Όπως οι φακές, το tempeh είναι μια φανταστική πηγή ινών, δίνοντάς σας 7 g ανά μερίδα. Και αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο κι από την καθαρή πρωτεΐνη.

Τόνος
Όπως και ο σολομός, ο τόνος είναι μια άλλη μεγάλη πηγή λιπαρών Ω3, και περιέχει 16 g πρωτεΐνης ανά 3 κομμάτια. Οι κονσέρβες τόνου, μάλιστα, είναι και ιδιαίτερα φθηνές και προσιτές.

Πηγή
https://www.iform.gr/

Πηγή
http://www.ekriti.gr/gynaika/oi-8-kalyteres-piges-proteinis-thes-na-haseis-varos#sthash.i5nsjFap.oyHexUPm.dpbs