Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πως να προστατευτείτε από τις ρυτίδες


Ο φόβος των γυναικών μετά τα 35 είναι οι ρυτίδες, και η προσπάθειά τους επικεντρώνεται ακριβώς στο πώς να προστατευτούν και πώς να τις περιορίσουν. Υπάρχουν τρόποι, και κάθε γυναίκα μπορεί να αναζητήσει το καλύτερο. Αυτό που της ταιριάζει και αυτό που θα τις συμβουλέψει ο ειδικός στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί.
Σήμερα, σας ζητάμε να δώσετε προσοχή σε κάποιες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων.
Αν και πολλές φορές χρειάζεται η επίσκεψη στο δερματολόγο, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τα εξής.

Μην καπνίζετε

Ορισμένες έρευνες έχουν δώσει αντιφατικά αποτελέσματα, αλλά όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα γηράσκει το δέρμα, κυρίως απελευθερώνοντας ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, σημαντικά συστατικά του δέρματος.

Να αποφεύγετε τον ήλιο

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την επίδραση του ήλιου στη γήρανση του δέρματος. Μελέτη που έγινε σε μονοζυγωτικούς διδύμους έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο είναι ακόμα πιο σημαντική από την κληρονομικότητα. Ατομα που περιόρισαν την έκθεση στον ήλιο είχαν λιγότερες ρυτίδες και έδειχναν γενικά νεότερα από τα αδέρφια τους που ήταν λάτρεις του ήλιου.

Να φοράτε αντηλιακό

Αν πρέπει να βγείτε στον ήλιο, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων προτρέπει να φοράτε αντηλιακό. Θα σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και θα σας βοηθάει να αποφύγετε τις ρυτίδες

Να κοιμάστε αρκετά

Κοιμηθείτε αρκετά, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Να κοιμάστε ανάσκελα

Η αμερικανική Ακαδημία δερματολογίας προειδοποιεί ότι το να κοιμάται κανείς σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί σε γραμμές του ύπνου στο δέρμα οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.Το να κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με αυλάκια. Για να μειωθούν οι ρυτίδες καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Φορέστε γυαλιά
Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου οδηγεί στην υπερλειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια. Η αυλακιά τελικά καταλήγει σε ρυτίδα. Εξίσου σημαντικό είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου. Προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από βλάβες και σας εμποδίζουν να μισοκλείνετε τα μάτια σας.

Να καταναλώνετε περισσότερο ψάρι-ειδικά σολομό

Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης αλλά και ωμέγα -3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην τροφή του δέρματος και το βοηθούν στη νεανικότητα και στη μείωση των ρυτίδων.

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το κλειδί είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά πολεμούν τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο λαμπερό προστατεύοντας από τη φωτογήρανση.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται τόσο για τα προϊόντα κατά του γήρατος, που πολλές φορές παραβλέπουν τη δύναμη ενός απλού ενυδατικού προϊόντος. Το ενυδατωμένο δέρμα απλώς δείχνει καλύτερο, έτσι οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας σε υπερβολικό βαθμό

Σύμφωνα με δερματολόγους του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν το πλένετε πολύ συχνά απομακρύνετε και την προστασία. Επιπλέον, αν το σαπούνι σας δεν περιέχει ενυδατικά συστατικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν καθαρισμού.

Πηγή
http://www.telegramm.gr

Πηγή
https://beauty-secrets.gr