Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους

 

Βάλε τέλος στην ενοχλητική όψη των ανοιχτών πόρων με αυτούς τους τρόπους .
Οι διεσταλμένοι πόροι, είναι ένα ζήτημα ομορφιάς που απασχολεί πολλές γυναίκες, καθώς έχουν αρκετά ενοχλητική όψη και μας εμποδίζουν να πετύχουμε την αψεγάδιαστη βάση στο μακιγιάζ που τόσο αναζητάμε.

Στην ουσία, οι πόροι είναι μικρά "ανοίγματα" της επιδερμίδας, τα οποία φαίνονται μεγαλύτερα στις λιπαρές επιδερμίδες, καθώς συσσωρεύεται σμήγμα και ρύποι, με αποτέλεσμα να διαστέλονται. Επίσης έντονοι φαίνονται συνήθως και στις πιο ώριμες επιδερμίδες, λόγω της μείωσης του ρυθμού του κυτταρικού μεταβολισμού, και ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα, αλλά και της μείωσης της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Η αλήθεια είναι πως οι πόροι δεν μπορούν να συρρικνωθούν, και πως το μέγεθός τους καθορίζεται από παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, οι ορμόνες και η ηλικία. Παρ'όλα αυτά, μπορείς να βελτιώσεις την υφή της επιδερμίδα σου, κάνοντας τους έτσι λιγότερο ορατοί. Πώς;

Κάνε καθαρισμό
Καθάρισε την επιδερμίδα σου με ένα ειδικό προϊόν κάθε πρωί και βράδυ, για να απομακρύνεις τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Χρησιμοποίησε ενεργά συστατικά
Στη ρουτίνα περιποίησης σου, χρησιμοποίησε συστατικά όπως η ρετινόλη, τα AHA και τα BHA, τα οποία κάνουν χημική απολέπιση στην επιδερμίδα και βελτιώνουν σημαντικά την υφή της.

Μην παραλείπεις το αντηλιακό
Η έκθεση στον ήλιο μειώνει το ρυθμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα οι πόροι να δείχνουν μεγαλύτεροι. Γι'αυτό μην παραλείπεις ποτέ να εφαρμόζεις αντηλιακό καθημερινά.

Πηγή
https://www.womenonly.gr