Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο πιο δυνατός παίκτης είναι η αγάπη

 

Aπό την Μαρύσα Παππά

Αγάπη με ανταλλάγματα, ή απλά αγάπη σκέτη, χωρίς τίποτα άλλο δίπλα της; Να προτιμάς την αγάπη σκέτη πάντα. Η αγάπη, μάτια μου δεν έχει ανάγκη από στολίδια. Είναι μονάχη της στολίδι. Ένας κόσμος γεμάτος, που τους χωράει όλους αρκεί να ξέρουν να δίνουν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.

Η αγάπη δεν πληγώνει και δεν αδειάζει, μα παρηγορεί και γιατρεύει τις ανθρώπινες ψυχές. Η αγάπη δαμάζει τους δυνάστες. Εξημερώνει τα άγρια θηρία. Μάχεται απέναντι σε κάθε αντιξοότητα και όταν υπάρχει διαφάνεια και ειλικρίνεια πάντοτε κερδίζει. Ακόμα και στις πιο δύσκολες μάχες στέκει αγέρωχη και τολμηρή χωρίς ίχνος φόβου.

Η αγάπη δημιουργεί υπερηφάνεια και δύναμη. Ξεχωρίζει θησαυρούς και ανασταίνει ψυχές μισοπεθαμένες. Και όταν αντιλαμβάνεται ψυχές ξαπλωμένες και βασανισμένες αναλαμβάνει δράση. Σε αυτές τις μυστικές εξομολογήσεις των πονεμένων που αγάπησαν ή αγαπήθηκαν, δίνει άλλη διάσταση.

Η αγάπη, μάτια μου είναι η ασπίδα προστασίας των κατατρεγμένων. Όσοι αιχμαλωτίστηκαν από άλλα συναισθήματα αλλά στην συνέχεια ελευθερώθηκαν από την αγάπη, μιλούν για πρωτόγνωρες εμπειρίες. Μέσα τους έγινε μια ρομαντική επανάσταση. Κατάφεραν και οραματίστηκαν τη ζωή τους αλλιώς, σκαρφάλωσαν σε ψηλά βουνά για να δουν τη θέα από εκεί πάνω, παρέα με το ταίρι τους. Όσοι γιατρεύτηκαν από την αγάπη μιλούν για μια εσωτερική αγαλλίαση αλλά και επανάσταση στον τρόπο σκέψης τους. Κατάφεραν να ξυπνήσουν από εκείνο τον λήθαργο που ζούσαν. Μιλούν για το δεύτερο πολυτιμότερο δώρο μετά την υγεία.


Η αγάπη έχει μεγάλη δύναμη. Αγωνίζεται ενάντια στο κακό, επιδιορθώνει κάθε αδικία που έχει διαπραχθεί. Η αγάπη μάχεται ενάντια σε κάθε δυνάστη και στέκεται δίπλα σε όλους όσους πιστεύουν και γιατρεύονται από αυτή.

Η αγάπη δε ρωτάει, δεν παρακαλάει, αλλά εμπνέει και εμπνέεται. Μα και αν δεν πιστεύεις σε τέτοιους κόσμους, μην κάνεις κανένα βήμα να την πλησιάσεις. Αν δεν πιστεύεις στην αγάπη μην επινοείς συναισθήματα που προσπαθούν να της μοιάσουν. Έχει μοναδικότητα σαν συναίσθημα.

Η αγάπη είναι ένας κόσμος που αν καταφέρναμε να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά, θα γνωρίζαμε την αλήθεια, τη διαφάνεια και την πραγματική έννοια του να δίνουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε.

Πηγή
http://metaximas.org