Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Σημάδια φωτογήρανσης: Τρόποι αντιμετώπισης για να τις εξουδετερώσετε

 

Η χρωστική στις καφέ κηλίδες, δηλαδή η μελανίνη, προχωρά όσο περνά ο καιρός πιο βαθιά στο δέρμα. Είναι πιο εύκολο λοιπόν να σβήσει μία κηλίδα όταν είναι σχετικά καινούργια (έως έξι μηνών).

Παρακάτω θα δείτε τις συμβουλές των δερματολόγων για να τις εξουδετερώσετε.

Ορός βιταμίνης C

Δεν σβήνει τα σημάδια της γήρανσης αλλά η υψηλή περιεκτικότητά της σε ισχυρά αντιοξειδωτικά ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C κάνει την επιδερμίδα λαμπερή. Χρησιμοποιείτε ορό βιταμίνης C πρωί και βράδυ σε συνδυασμό με κάποιο αντηλιακό προϊόν.

Βιταμίνη Β3

Οι κρέμες προσώπου και οι οροί που περιέχουν νιασίνη, δηλαδή βιταμίνη Β3, αποτελούν οικονομικό και εύκολο τρόπο για να καταπραΰνετε τις κηλίδες της γήρανσης.

Εκχύλισμα γλυκόριζας

Εφαρμόστε εκχύλισμα από ρίζα γλυκόριζας στο πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Mετά από δύο μήνες η διαφορά θα είναι εμφανής.

Απολέπιση

Ο ευκολότερος τρόπος για να σβήσουν τα σημάδια της γήρανσης είναι η απολέπιση της επιδερμίδας με άλφα υδροξύ-οξέα, όπως είναι το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ. Εφαρμόστε το προϊόν αμέσως μετά το ντους για να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά κύτταρα και να φωτίσετε άμεσα την επιδερμίδα.

Αντηλιακό

Αν παρατηρείτε σημάδια αποχρωματισμού της επιδερμίδας, η ζημιά έχει γίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκατάστασης. Από τη στιγμή που υπάρχουν κηλίδες, η μελανίνη σε αυτά τα κύτταρα έχει ενεργοποιηθεί και θα επανενεργοποιηθεί εύκολα με την έκθεση στον ήλιο. Αν όμως δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ακόμη και τα πιο ακριβά λευκαντικά προϊόντα δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Αναζητείστε προϊόντα που περιέχουν αναστολείς τιτανίου ή ψευδαργύρου ή και τα δύο. Μην ξεχνάτε να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο για επιπλέον προστασία.

Πηγή: thehealthy.com, omned.gr

Πηγή