Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Λαμπερά ξεκούραστα μάτια με φυσικό τρόπο!

Θέλεις να έχεις λαμπερά και ξεκούραστα μάτια; Θες να το πετύχεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο και έξοδα; Οποία και αν είναι η αιτία των μαύρων κύκλων, η σύγχρονη αισθητική απαιτεί την εξαφάνισή τους. Για την καταπολέμησή τους συνιστώνται διάφορα ειδικά προϊόντα και ορισμένα γιατροσόφια, τα οποία δύσκολα τους εξαφανίσουν, αλλά έστω μειώνουν την έντασή τους.

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους για λαμπερά και ξεκούραστα μάτια 

Επιθέματα με τσάι

Τα επιθέματα με ζεστό, όχι καυτό τσάι, είναι το πρώτο και φθηνότερο μέσον καταπολέμησης των μαύρων κύκλων. H τεΐνη προκαλεί συστολή των τριχοειδών αγγείων και έτσι περιορισμό των μαύρων κύκλων.

Τα επιθέματα θα πρέπει να παραμένουν στα κλειστά μάτια για 10 λεπτά το λιγότερο. Αν οι μαύροι κύκλοι σας συνοδεύονται από ελαφρό διόγκωση, ένδειξη ότι οφείλονται σε κακή λεμφατική λειτουργία, θα πρέπει να εναλλάσσετε ζεστά και κρύα επιθέματα τσαγιού για αρκετή ώρα.

Τα ειδικά προϊόντα

Αν τα μάτια σας έχουν μονίμως μαύρους κύκλους και διογκώματα, Θα πρέπει πρωί και βράδυ να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό προϊόν κατά των μαύρων κύκλων. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν ενεργές αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες διεγείρουν την κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία και ενισχύουν τα λεπτά τοιχώματά τους.

Για να αυξήσετε ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά τους, καλό είναι την ώρα που τα εφαρμόζεται γύρω από τα μάτια, να πιέζετε ελαφρά την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η λεμφατική και κυκλοφορική λειτουργία στην περιοχή με αποτέλεσμα να μειώνονται οι μαύροι κύκλοι και τα διογκώματα. Θα πρέπει να αποφεύγετε το κάπνισμα και να καταναλώνετε άφθονο νερό και φυτικές ίνες για να βελτιωθεί η κυκλοφορία της λέμφου γύρω από τα μάτια σας.

Οδηγίες κάλυψης

Καλό είναι πάντως να μην προσπαθείτε πόση θυσία να καλύψετε τους κύκλους, διότι υπάρχει κίνδυνος να τους τονίσετε ακόμα περισσότερο. Τα στικ καλύψεως περιέχουν χρώμα, ενώ η υφή τους είναι κολλώδης και δύσκολα μπορεί κανείς να τα απλώσει σε πολύ λεπτό στρώμα.

Χρησιμοποιείστε ένα υγρό πινέλο ή ένα φον ντε τεν. Καλό είναι να μη βάφετε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά μόνο το εσωτερικό τμήμα της, εκεί δηλαδή όπου οι κύκλοι και οι σακούλες είναι συνήθως εντονότεροι.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τους μπλε και μωβ τόνους στο μακιγιάζ σας, διότι τονίζουν το φυσικό χρώμα των κύκλων. Προσπαθείστε να βάφετε περισσότερο την περιοχή πάνω από τα μάτια, ώστε να πέφτει το βλέμμα όσων σας κοιτάζουν εκεί και όχι στο κάτω μέρος.

Πηγή

https://beauty-secrets.gr