Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Άγγελοι της γης

Γράφει η Εύη Γουργιώτη

Αυτοί, οι άλλοι άνθρωποι, οι διαφορετικοί. Εκείνοι με τη χρυσή καρδιά. Τους συναντάς σπάνια, μα όταν τους γνωρίσεις, τους κρατάς στη ζωή σου. Έχουν ένα χαμόγελο γλυκό, και δυο μάτια όλο ζωντάνια. Τα δε λόγια τους, είναι μετρημένα και σοφά. Κακός λόγος δε βγαίνει από τα χείλη τους για κανέναν. Έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα. Και αν απελπίζεσαι, σε συμβουλεύουν να προχωρήσεις παρακάτω. Τις αδιέξοδους τις παίζουν στα δάχτυλα τους.

“Έτσι είναι η ζωή!”, σου λένε και χαμογελούν. Και τους θαυμάζεις. Ενώ εσύ πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, εκείνοι ορθώνουν το ανάστημα τους σε μία σοβαρή κατάσταση που μπορεί να περνούν. Τους θαυμάζεις. Είναι ήρωες στα μάτια σου. Και γιατί όχι; Είναι οι νικητές της θλίψης. Ό,τι, μα ό,τι και να τους προβληματίζει, δεν το μεταφέρουν σε κανέναν άλλον. Και δε φτάνουν οι δυσκολίες τους. Κοιτούν και τον διπλανό τους, να είναι εντάξει. Αφήνουν στην άκρη τις δικές τους σκοτούρες για να τρέξουν να χαρίσουν βάλσαμο στις πονεμένες ψυχές.

Αγγέλους της γης τους αποκαλώ. Η ζεστασιά της ψυχής τους αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως όλα είναι όμορφα. Όλα γύρω σου μυρίζουν ζωή. Και ακόμη και αν σκοντάψεις, μια αναποδιά είναι για να γίνεις ακόμη πιο δυνατός. Εξάλλου, τους έχεις δίπλα σου αυτούς τους σπάνιους, τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Δε θα σ’ αφήσουν να περάσεις έναν αγώνα μόνο σου. Ηθικό σου στήριγμα ανά πάσα στιγμή. Αξίζεις να χαμογελάς όχι μόνο για εκείνους, αλλά και για σένα. Λένε πως όταν γελάς και σκέφτεσαι θετικά διώχνεις τον αρνητισμό μακριά.

Να τους προσέχεις. Είναι σπάνια διαμάντια. Να νιώθεις ευλογημένος που είναι στη ζωή σου. Δεν έχουν όλοι  τέτοιους αγγέλους δίπλα τους.


Πηγή
http://metaximas.org