Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Μάθαμε πως να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σαν επαγγελματίας

Γράφει η Λουκία Σανιδά

Χρησιμοποιείς καθημερινά τα πινέλα του μακιγιάζ σου, αλλά δεν ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα φροντίσεις; Εμείς ρωτήσαμε την Ειρήνη Μάντζιου, επαγγελματία make up artist (Bridal, TV, Commercial, Theater) να μας πει πως να καθαρίσουμε τα πινέλα του μακιγιάζ όπως ένας επαγγελματίας.

ΤΑ 8 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ:

1. Προσπάθησε να πλένεις τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα τα πινέλα σου, ειδικά αυτά της βάσης σου (δηλαδή Foundation, Concealer, powder), ώστε να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων.

2. Να αποφεύγεις το καυτό νερό, να προτιμάς χλιαρό. Το καυτό νερό μπορεί να χαλάσει την κόλλα που κρατάει τις τρίχες του πινέλου.

3. Ως καθαριστικό πινέλων μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινη μπάρα σαπουνιού ή μπάρα dettol. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά πινέλων σε καταστήματα λιανικής. Ωστόσο, διάσημοι make up artists χρησιμοποιούν το καθαριστικό προσώπου τους και για τα πινέλα.

4. Αφού τοποθετήσεις μια μικρή ποσότητα από το καθαριστικό στην παλάμη σου, βρέξε τις τρίχες του πινέλου με χλιαρό νερό και με κυκλικές κινήσεις τρίψε το πινέλο πάνω στο καθαριστικό.

5. Μεγάλη προσοχή να μην φτάνει το νερό στην βάση του πινέλου, δηλαδή στην ένωση της τρίχας με την λαβή όπου βρίσκεται η κόλλα. Διότι με τον καιρό θα αρχίσουν να οι τρίχες του να φεύγουν.

6. Εφόσον βλέπεις ότι το πινέλο έχει καθαρίσει, πίεσε απαλά να φύγει το περιττό νερό και διαμόρφωσε το σχήμα του με τα χέρια.

7. Τα τοποθετείς “ξαπλωμένα” σε μια επιφάνεια, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και έχοντας αφήσει το τμήμα με τις τρίχες να προεξέχει. Με αυτόν τον τρόπο θα στεγνώσουν καλά και θα έχουν το σωστό σχήμα.

8. Υπάρχουν στην αγορά βάσεις σιλικόνης που κολλάνε στον νιπτήρα. Αυτές, διευκολύνουν την διαδικασία καθαρισμού των πινέλων. Μπορείς να τοποθετήσεις πάνω στην βάση το καθαριστικό μαζί με νερό και με απαλές κινήσεις τρίβεις τα πινέλα εκεί μέχρι να διασπαστούν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Πηγή
https://www.pink.gr