Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Τα λάθη στο ντύσιμο που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη


Δεν μπορείς να καθορίσεις το στυλ με βάση την ηλικία, και πολλές από τις πιο όμορφα ντυμένες γυναίκες στον κόσμο δεν είναι στις πρώτες δεκαετίες της ζωής τους. Ωστόσο, είναι δίκαιο να πούμε ότι η προσέγγιση που ακολουθούμε για το ντύσιμο από τα 40 και μετά είναι πολύ διαφορετική από την επιλογή ρούχων στα 20 μας, και οι περισσότερες από εμάς επιθυμούμε να αποφύγουμε παγίδες που θα μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας.



Παρακάτω, θα δεις τα στυλιστικά λάθη που μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη:

Ψωνίζεις έχοντας κατά νου ένα άλλο άτομο

Πόσες φορές έχεις δει το υπέροχο ντύσιμο μιας γυναίκας και βιάστηκες να αγοράσεις κάτι παρόμοιο, χωρίς να σκεφτείς πραγματικά αν σου ταιριάζει; Επικεντρώσου σε αγορές για το σώμα και την προσωπικότητά σου, αντί να αντιγράφεις σύνολα που φαίνονται υπέροχα σε κάποια άλλη.

Επιλέγεις φτηνά υφάσματα

Καθώς μεγαλώνεις, το θέμα είναι να αγοράζεις λιγότερα ρούχα, αλλά να εστιάζεις στην ποιότητα σε σχέση με τα φθηνά σχέδια και υφάσματα. Ψάξε για κάτι που να κινείται καλά, να κρέμεται καλά και να μην τρίζει μόλις το αγγίζεις - Αν δεν υπάρχει βάρος στο ύφασμα, τότε ξέχασε το. Για να ελέγξεις την ποιότητα και το χρώμα ενός υφάσματος, πλησίασε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πόρτα του καταστήματος για να παρατηρήσεις το πώς φαίνεται στο φως της ημέρας, καθώς ο τεχνητός φωτισμός του καταστήματος μπορεί να είναι παραπλανητικός.

Δεν σκέφτεσαι τις αναλογίες

Η αναλογία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για ένα λαμπερό ντύσιμο σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι σημαντικό να έχεις την σωστή ισορροπία ενός ντυσίματος - επομένως, αν επιλέξεις ένα κομμάτι με πολύ όγκο για το κάτω μισό σου, επίλεξε ένα εφαρμοστό τοπ και το αντίστροφο.

Προσπαθείς να κρυφτείς

Πολύ συχνά πιστεύουμε ότι το να ντυνόμαστε καλά καθώς μεγαλώνουμε σημαίνει να καλύπτουμε όλα τα "ελαττώματα" μας, σε σημείο που πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να φορούν φαρδιά, άμορφα ρούχα που δεν τους κολακεύουν καθόλου. Αν υπάρχουν σημεία του σώματός σου με τα οποία δεν αισθάνεσαι άνετα με μια στενή εφαρμογή, τότε προτίμησε ρούχα που τα καμουφλάρουν έξυπνα, αντί να φορέσεις πολλά ογκώδη υφάσματα.

Το να φοράς λάθος εσώρουχα

Με ένα καλό πλαίσιο στο σώμα σου κάτω από τα ρούχα σου, τα ρούχα θα φαίνονται πολύ καλύτερα. Επένδυσε σε ένα καλό σουτιέν και ένα σλιπ χωρίς ραφές, που είναι στο σωστό μέγεθος για το σώμα σου και δε σε "κόβουν".

Πηγή
https://www.womenonly.gr