Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Μία μέρα που δε θα μοιάζει με τις υπόλοιπες θα ερωτευτείς

Από τη Μπέττυ Κούτσιου

Μία μέρα που δε θα μοιάζει με τις υπόλοιπες θα ερωτευτείς. Μια μυρωδιά, έναν άνθρωπο, ένα άγγιγμα και θα ντραπείς να τον κοιτάξεις στα μάτια. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα τον ερωτευτείς.

Μια μέρα θα ερωτευτείς έναν άντρα που θα σου αξίζει. Δε θα είναι ο πιο όμορφος. Θα είναι όμως ο πιο σημαντικός. Δε θα σου πει για μακρινά ταξίδια και μέρη ονειρεμένα. Θα σου δώσει το χέρι του και θα περπατήσετε μαζί μέχρι εκεί που αντέχει η αναπνοή σας.

Ίσως υπάρχουνε πιο όμορφα χείλη, πιο ωραία μαλλιά, πιο γυμνασμένα σώματα από το δικό του, μα εκείνος θα είναι το δικό σου λιμάνι και ο αγαπημένος σου προορισμός. Αυτός θα φαντάζει στα μάτια σου ο πιο λαμπερός ήλιος από όλους. Γιατί θα είναι δικός σου, θα γίνει ο άνθρωπός σου.

Μια μέρα θα ερωτευτείς και κανένας δε θα σε προετοιμάσει για αυτό. Ίσως εκείνη τη μέρα να μη φοράς το αγαπημένο σου ρούχο και τα μαλλιά σου να είναι ατημέλητα, πιασμένα σε μία πρόχειρη κοτσίδα. Όμως θα φοράς το πιο όμορφο χαμόγελό σου.

Μια μέρα θα ερωτευτείς… θα γυρίσεις ξαφνικά το βλέμμα σου να τον κοιτάξεις και θα καταλάβεις ότι σε κοιτούσε ήδη.

Σε είχε ήδη διαλέξει. Ανάμεσα σε χίλιους ανθρώπους θα υπάρχει μόνο ένας.


Αυτός είναι ο έρωτας. Θα τον νιώσεις. Θα σου κρατάει το χέρι και θα νιώθεις ότι όλος ο κόσμος είναι τα δάχτυλά του. Θα γυρνάς το πρωί να τον αγκαλιάσεις και θα ξέρεις ότι όποτε ξυπνήσεις θα είναι πάντα εκεί.
Και η μέρα θα γελάει πίσω από τις γρίλιες…

Μια μέρα θα ερωτευτείς… Ίσως δε θα έχει ήλιο. Ίσως είναι μια μέρα βροχερή και συννεφιασμένη. Όμως θα ξέρεις πως όλες οι επόμενες μέρες που θα ξημερώνουνε θα έχουνε την μυρωδιά και το χρώμα του ανθρώπου που αγαπάς.

Μια μέρα θα ερωτευτείς. Εκείνον που δε θα σε φιλήσει για να σου πει αντίο. Θα σε φιλήσει να σου πει “Καληνύχτα θα μου λείψεις”. Και τότε όλες οι υπόλοιπες ημέρες της ζωής σου θα σε ερωτεύονται.

Πηγή