Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

7 συμβουλές για τέλειο μανικιούρ



Η κάθε γυναίκα επιθυμεί καλοσχηματισμένα, περιποιημένα νύχια και αψεγάδιαστο μανικιούρ. Ευτυχώς, ακολουθώντας μερικά εύκολα tips το τέλειο μανικιούρ είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε και στο σπίτι. Διαβάστε τις 7 συμβουλές που σας προτείνουμε και αποκτήστε τα πιο περιποιημένα νύχια που είχατε ποτέ.


Το πιο κολακευτικό σχήμα νυχιών δεν είναι ούτε το οβάλ, ούτε το τετράγωνο. Είναι κάτι ανάμεσα στα δύο! Πετύχετε το επιθυμητό σχήμα λιμάροντας τα νύχια μέχρι να πάρουν μια καμπύλη όπως αυτή της βάσης των νυχιών σας.
Μην κουνάτε τα βερνίκια νυχιών σας πριν τα χρησιμοποιήσετε. Προτιμήστε να τα «ρολάρετε» ανάμεσα στις παλάμες σας. Με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούνται φυσαλίδες.
Πριν εφαρμόσετε το βερνίκι, περάστε τα νύχια σας μια φορά με ξεβαφτικό νυχιών για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος λαδιού ή σαπουνιού που μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα όταν απλωθεί το βερνίκι.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να απλώνετε λεπτές στρώσεις βερνικιού. Ξεκινήστε με μια λεπτή στρώση βάσης, μετά απλώστε μια λεπτή στρώση βερνικιού στο μέσο του νυχιού, έπειτα στα αριστερά και ύστερα στα δεξιά. Αφού η πρώτη στρώση στεγνώσει έπειτα από 2-3 λεπτά, επαναλάβετε με μια λεπτή στρώση βερνικιού topcoat.
Αφού τελειώσετε με το βάψιμο, πάρτε μια μπατονέτα, βυθίστε τις άκρες τις σε ξεβαφτικό και διορθώστε με αυτό τις γωνιές των νυχιών, όπου πιθανόν σας ξέφυγε το βερνίκι.
Αν πρέπει να φύγετε από το σπίτι πριν προλάβει να στεγνώσει το βερνίκι, απλώστε στα νύχια λίγο λάδι για πετσάκια. Με αυτό τον τρόπο τίποτα δεν θα κολλήσει πάνω στο βερνίκι σας.
Αν τα νύχια σας είναι κιτρινισμένα ή έχουν λεκέδες, στάξτε πάνω τους μια σταγόνα λεμόνι ή λάδι λεβάντας κι έπειτα χρησιμοποιήστε μια λίμα για γυάλισμα πάνω στα νύχια.


Πηγή
http://offsite.com.cy