Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Τα μυστικά των γυναικών που είναι αδύνατες χωρίς δίαιτα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑΝΝΑ ΚΩΦΟΥ
Τι κάνουν τελοσπάντων ορισμένες γυναίκες και είναι πάντα λεπτές χωρίς να ακολουθούν κάποια δίαιτα;
Σίγουρα η κληρονομικότητα και το DNA μας παίζουν ρόλο στο σωματικό μας βάρος, όμως αυτοί δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν το νούμερο που βλέπουμε να αναγράφεται στη ζυγαριά. Ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειές μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσική μας κατάσταση και κατ’ επέκταση ευθύνονται κατά πολύ για τα κιλά μας. Κι ενώ μπορεί πολλές γυναίκες να καταφεύγουν συχνά στη λύση της δίαιτας προκειμένου να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, ορισμένες φαίνεται να έχουν λύσει αυτό το θέμα, αφού διατηρούν το βάρος τους υγιές χωρίς θυσίες. 

Μα τι κάνουν τελοσπάντων;

*Επιλέγουν έξυπνα τα σνακ τους
Γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν πολλές ώρες μεταξύ των γευμάτων τους, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό να πεινάσουν και να φάνε περισσότερο στη συνέχεια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τρώνε σοκολάτες και πατατάκια για να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές υγιεινές επιλογές που επιλέγουν ως σνακ.

*Αποφεύγουν τα γλυκά

Ακόμη κι αν έχουν αδυναμία στα γλυκά -και ποιος δεν έχει άλλωστε;- προσπαθούν να μην τρώνε ζάχαρη σε καθημερινή βάση και να επιλέγουν τα φρούτα για να γλυκαθούν. Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, όσο απολαυστικά και αν είναι, έχουν δύο μεγάλα αρνητικά: μας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και μας κάνουν να πεινάμε μετά από λίγο.

*Αγαπούν τη γυμναστική

Οι γυναίκες που διατηρούν το βάρος τους σταθερό χωρίς δίαιτα έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους τη γυμναστική, επειδή τις βοηθάει να εκτονωθούν και να ανεβάσουν τη διάθεσή τους. Αν εσείς δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής, ίσως απλά ακόμη δεν έχετε δοκιμάσει ένα είδος σωματικής άσκησης που σας αρέσει. Δε χρειάζεται να κάνετε βάρη για να γυμναστείτε, ακόμη και μια βόλτα με το ποδήλατο είναι αρκετή.

*Γνωρίζουν τη σημασία της ενυδάτωσης

Και γι’ αυτό έχουν πάντα μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό. Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και για τη μείωση της πείνας μας. Οι γυναίκες που είναι πάντα λεπτές, το γνωρίζουν καλά αυτό.

*Κάνουν προτεραιότητά τους τον ύπνο

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξη για φαγητό και να οδηγήσει σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Άλλωστε, όσο πιο αργά κοιμόμαστε τόσο μεγαλύτερο περιθώριο έχουμε να τσιμπολογήσουμε. Έτσι, οι γυναίκες που έχουν την τάση να είναι λεπτές, συνήθως κοιμούνται επαρκώς σε σταθερή βάση. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους και φροντίστε να κοιμάστε περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ. Θα δείτε βελτίωση τόσο στη διάθεσή σας όσο και στις… λιγούρες σας.

Πηγή
https://www.vita.gr