Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τον έρωτα, τον διαβάζεις στα μάτια που λάμπουν...

Γράφει η Ιωάννα Βασιλειάδου

​Κοιτάζεις και δεν σε κοιτάζει! Σε κοιτάζει και δεν κοιτάζεις! Λιώνεις και δεν ξέρεις τι ο άλλος νιώθει. Νιώθει κι αγνοεί τα συναισθήματά σου. Όλα μία αμφιβολία. Όλα μία πλάνη.
Είναι όμως πλάνη; Ή είναι μία αδικαιολόγητη ταλάντευση που έχει να κάνει με το πόσο μεγάλος είναι ο έρωτας. Που όσο μεγαλύτερος είναι ο έρωτας, τόσο μεγαλύτερη είναι η αμφιταλάντευση!
Ο έρωτας είναι σαν να προσπαθείς να ισορροπήσεις σ΄ένα τεντωμένο σχοινί! Είναι σαν ακροβατικές κινήσεις. Σαν να φτάνεις στην κόψη του ξυραφιού!
Στην άκρη του γκρεμού! Και ή πετάς ή έχεις κατακόρυφη κι απότομη πτώση.
Έρωτας! Τι πιο όμορφο, τι πιο ωραίο! Το αλατοπίπερο της ζωής! Αλλά ταυτόχρονα και πολύ δραματικό, πολύ θλιβερό ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αμφιβολίες και σκοτεινά σημεία. Όταν κυρίως αγαπάς αλλά δεν ξέρεις αν αγαπιέσαι! Ή ακόμη και το αντίστροφο! Αν δηλαδή αγαπιέσαι αλλά δεν είσαι σίγουρη ότι αγαπάς! Αν δεν νιώθεις την καρδιά σου να ματώνει από αγάπη!
Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από τον αμφίδρομο έρωτα! Από την αμοιβαία αγάπη!
Όμως πώς μπορείς να ξέρεις ως ένα μεγάλο βαθμό ότι ο άλλος είναι ερωτευμένος μαζί σου;
Τον έρωτα θα τον δεις στα μάτια που λάμπουν! Όταν θα δεις μάτια λαμπερά, μάτια φλογερά να ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου έναν τρελά ερωτευμένο μαζί σου! Να ξέρεις ότι αυτό το άτομο καρδιοχτυπά για σένα! Χάνει τον ύπνο του για σένα! Σε σκέφτεται όλη την ώρα! Δεν ζει χωρίς εσένα! Το ίδιο συμβαίνει και σε σένα, αλλά δεν είναι ορατό από εσένα!
Όταν αγαπάς και χάνεσαι τα μάτια σου λάμπουν! Δεν έχεις μάτια παρά μόνο για το άτομο που σε ενδιαφέρει! Και όσο κι αν θέλεις να το κρύψεις, αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται! Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέγεται ο βήχας, το χρήμα και ο ΈΡΩΤΑΣ δεν κρύβονται!
Και συνήθως όταν λάμπουν τα μάτια του, λάμπουν και τα δικά σου! Σχεδόν πάντα είναι μεταδοτικό! Οφείλεται στην χημεία, στην ηλεκτρομαγνητική διέγερση, στο ενδιαφέρον, στις ωραίες πράξεις που προξενούν την προσοχή και σιγά σιγά την έλξη!
Γι αυτό λοιπόν όταν θέλετε να μάθετε αν κάποιος σας αγαπά και είναι ερωτευμένος μαζί σας κοιτάξτε τον στα μάτια!
Γιατί τον έρωτα θα τον δεις στα μάτια που λάμπουν!

Πηγή
http://www.loveletters.gr