Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τα μυστικά tips για την γρήγορη απώλεια βάρους

Γράφει η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΣΟΥ

Αρκετοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατό να χάσουν κιλά δίχως όμως να στερηθούν τα αγαπημένα τους φαγητά. Στην πραγματικότητα, το να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μια εξαντλητική διαίτα δεν θα πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού είναι πιθανόν να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη πείνα, η οποία σε συνδυασμό με την στέρηση θα σας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής. Αντί λοιπόν, να περιοριστείτε, εξαντλώντας την αυστηρότητα και τελικά τα όρια σας, μπορείτε να αλλάξετε κάποιες μικρές αλλά ιδιαίτερα σημαντικές συνήθειες που κάνετε καθημερινά. Αυτές αποτελούν το κλειδί όχι μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για την διατήρησή του στο επιθυμητό. Ταυτόχρονα, με τις μικρές αυτές συνήθειες μπορείτε να ενεργοποίησετε τον μεταβολισμό σας και να βελτιώσετε συνολικά τα επίπεδα ενέργειάς σας όπως και την συνολική εικόνα της υγείας σας.
*Μην ξεχνάτε το πρωινό

Πιστεύετε ότι αν παραλείψετε το πρωινό, θα μπορείτε να εξοικονομήσετε θερμίδες για αργότερα; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί αυτή η πρακτική πιθανότατα να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν παραλείψετε το πρωινό σας, το στομάχι θα μείνει άδειο για πολλές ώρες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεστε. Ταυτόχρονα, όταν δεν τρώμε αρκετές θερμίδες, ο μεταβολισμός μπορεί να επιβραδυνθεί, γεγονός που δεν διευκολύνει καθόλου την απώλεια βάρους.

*Μην το παρακάνετε με τα φρούτα

Είναι σημαντικό να διατηρείτε υγιεινά σνακ, όπως είναι τα φρούτα, σε μέρος όπου μπορείτε να τα βλέπετε. Ένα μπολ γεμάτο με μήλα ή μπανάνες, θα σας βοηθήσει να αντισταθείτε σε άλλους ανθυγιεινούς πειρασμούς. Ταυτόχρονα όμως είναι σημαντικό να ελέγχετε τις ποσότητες φρούτων που καταναλώνετε. Τα φρούτα είναι μεν πλούσια ίνες, ευεργετικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, περιέχουν όμως και ζάχαρη γι’αυτό θα ήταν καλό να μην το παρακάνετε.

*Βάλτε τα λαχανικά στο «παιχνίδι»

Μην περιορίζεστε όταν πρόκειται για λαχανικά, καθώς όσο περισσότερο γεμίζετε το πιάτο σας με αυτά, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχετε να καταναλώσετε στην συνέχεια κάτι λιγότερο υγιεινό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέξετε τα αμυλώδη λαχανικά, όπως ο πράσινος αρακάς, οι γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια και η παστινάκα, καθώς μπορεί να «σαμποτάρουν» την προσπάθειά σας. Επιπλέον, θα ήταν καλό να γεμίσετε το ψυγείο σας με λαχανικά που διαρκούν περισσότερο, διότι είναι πιθανότερο να τα επιλέξετε όταν πεινάτε. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι πάντα εφοδιασμένο με προϊόντα που μπορείτε να τα κόψετε γρήγορα, όπως τα καρότα και οι πιπεριές.

*Σε κάθε γεύμα πρωτεΐνη

Η φυσική πρωτεΐνη, που παίρνουμε από πολλά τρόφιμα όπως το κοτόπουλο ή το γιαούρτι, είναι ο «σύμμαχος» στην προσπάθειά σας. Η πρωτεΐνη θρέφει τους μυς μας ενώ ταυτόχρονα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καύση του λίπους, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, όπως συμβαίνει όταν κοιμόμαστε. Είναι επίσης ιδιαίτερα χορταστική, για αυτό και θα κρατήσει το στομάχι σας γεμάτο για ώρες, γεγονός που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ευκολότερα λιγότερο υγιεινά σνακ. Συνδυάστε την με λίγους υδατάνθρακες ή καλά λίπη, όπως αυτά που προσφέρει το λαχταριστό αβοκάντο.

*Νερό, νερό και πάλι νερό

Αποτελεί μια πασίγνωστη συμβουλή, που κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια κι όχι αδίκως. Όταν πίνετε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, ο μεταβολισμός σας αναζωογονείται, αποφεύγετε την συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και πιθανότατα να πεινάτε λιγότερο.

*Μην κάνετε ψώνια ενώ πεινάτε

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού αν πάτε να ψωνίσετε στο σούπερ μάρκετ ενώ πεινάτε είναι πιθανότερο να αγοράσετε κάτι που δεν είναι τόσο ανθυγιεινό. Αντ’αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε κάτι, πριν ακόμα βγείτε για τις εξωτερικές δουλειές της ημέρας, καθώς έτσι θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια και δεν θα μπείτε στον πειρασμό.

*Τίποτα δεν απαγορεύεται

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται καθημερινά στον εαυτό σας ότι στην πραγματικότητα κανένα φαγητό ή γλυκό δεν είναι απαγορευτικό. Μην περιορίσετε τις επιλογές αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ισορροπία, προκειμένου να διευκολύνετε την διαδικασία. Να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές, καθώς όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά αλλά θα ωφελήσουν γενικά την υγεία σας αλλά ταυτόχρονα να αφήνετε περιθώριο στον εαυτό σας να απολαμβάνει, δίχως να το παρακάνετε και δίχως να στερήστε.

Πηγή
https://www.vita.gr