Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα στα μαλλιά σας και να πετύχετε το αποτέλεσμα που έχετε φανταστεί, τότε τα παρακάτω σας αφορούν.
Μπορεί να ακούμε συχνά το όνομά τους αλλά να τις μπερδεύουμε. Τι ακριβώς κάνει η καθεμιά από τις παρακάτω τεχνικές και ποιες οι διαφορές τους; Μια σύντομη ανάλυση για κάθε τεχνική προκειμένου να ξέρουμε τι να ζητήσουμε στο κομμωτήριο και τι να περιμένουμε.

Mπαλαγιάζ

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στα κομμωτήρια. Το θετικό της τεχνικής είναι ότι προσαρμόζεται σε κάθε χρώμα μαλλιών και το ζητούμενό της είναι το χρώμα των μαλλιών να μοιάζει φυσικό, από τις ρίζες ως τις άκρες, σαν να τα έχει ξανθύνει ο ήλιος. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η βαφή εφαρμόζεται στο πάνω μέρος κάθε τούφας και όχι ανάμεσα στις τρίχες.

Foilyage

Είναι η τεχνική του balayage με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα, για πιο έντονα αποτελέσματα.

Ombre

Το χρώμα είναι σκούρο στις ρίζες και από τη μέση των μαλλιών ξεκινά η διαβάθμιση του χρώματος που όσο πλησιάζει τις άκρες γίνεται πιο ανοιχτό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναδειχθεί αυτή η τεχνική είναι το μήκος των μαλλιών. Πρέπει να είναι τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

Sombre

Είναι η λιγότερο δραματική εκδοχή του ombre. Η αντίθεση του χρώματος είναι πιο διακριτική και το χρώμα «ανοίγει» από πιο ψηλά και όχι από τη μέση της τρίχας. Ωστόσο, οι άκρες είναι εμφανώς πιο ανοιχτές από τις ρίζες.

Babylights

Είναι οι εξαιρετικά λεπτές ανταύγειες, πιο λεπτές από το κανονικό. Ετσι επιτυγχάνεται περισσότερη λάμψη και διάσταση στο χρώμα, και φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά και επίσης είναι μια οικονομική πρόταση, γιατί δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση ρίζας.

Ribbon highlights

Το όνομα της τεχνικής είναι ribbon, δηλαδή κορδέλα, γιατί το ζητούμενο είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες να μοιάζουν με κορδέλες μπλεγμένες στα μαλλιά. Προσοχή: Οι ribbon highlights πρέπει είναι να είναι μόνο δύο-τρεις τόνους πιο ανοιχτές από τη βάση, διαφορετικά το λουκ θα μοιάζει ξεπερασμένο.

Πηγή
https://www.vita.gr