Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Φαγητό και άσκηση:Τι πρέπει να τρώτε πριν από αυτή;

Φαγητό και άσκηση δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να προτιμάτε πριν από την άσκηση; Το φαγητό που πρέπει να τρώτε πριν την άσκηση, εξαρτάται από την ώρα της μέρας που γυμνάζεστε.

Έτσι λοιπόν:

Αν γυμνάζεστε το πρωί: ένα φρούτο ή μικρή ποσότητα χυμού και νερό.

Αν γυμνάζεστε μετά τις δέκα: ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες (ένα μπολ με νιφάδες βρώμης, ψωμί ολικής αλέσεως με μαρμελάδα).

Αν γυμνάζεστε πριν από το μεσημεριανό: ένα ελαφρύ σνακ πριν από την άσκηση και ένα πλούσιο γεύμα μετά, όπως ένα σάντουιτς με γαλοπούλα.

Αν γυμνάζεστε νωρίς το απόγευμα:
δεν θα χρειαστεί να φάτε κάτι πριν εφόσον έχετε φάει πρωινό και μεσημεριανό.

Αν γυμνάζεστε αργά το απόγευμα: ένα ελαφρύ σνακ όπως ένα γιαούρτι ή λίγα κράκερ.

Αν γυμνάζεστε αργά το βράδυ:περιμένετε αρκετή ώρα, ανάλογα με το πόσο βαρύ ήταν το βραδινό σας.

Προσπαθήστε να προσδιορίσετε ποιες τροφές είναι καλύτερα ανεκτές από τον οργανισμό σας πριν από την άσκηση. Και ακόμη καλύτερα ποιες τροφές σάς βοηθούν να αυξήσετε τις επιδόσεις σας. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένες τροφές, όσο θρεπτικές και υγιεινές κι αν είναι, δεν ταιριάζουν στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Αν έχετε κράμπες ή νιώθετε κόπωση κατά την άσκηση, κρατήστε ημερολόγιο με τις τροφές που τρώτε καθημερινά και το πρόγραμμα της γυμναστικής σας. Γράψτε τι και πότε τρώτε και πώς νιώθετε κατά την άσκηση. Έτσι θα είναι πιο εύκολα να βρείτε τη διατροφή που ταιριάζει καλύτερα στην άσκηση που έχετε επιλέξει.

Πηγή
https://beauty-secrets.gr