Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Σπάνε τα νύχια σου; Ιδού οι τέσσερις πιο πιθανοί λόγοι

Όσα φταίνε και τι μπορείς να κάνεις.
Έχεις εύθραυστα νύχια, που ξεφλουδίζουν και σπάνε συχνά; Ξέρεις ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό;
Παρακάτω θα βρεις τους πέντε από τους πιο συχνούς λόγους που τα νύχια σπάνε και τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα:

Υπερβολή κατά την περιποίηση

Παρ'όλο που είναι ομολογουμένων ανεπιθύμητα, τα πετσάκια παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας των νυχιών καθώς τα προστατεύουν, εμποδίζοντας την είσοδο βακτηριδίων στο δέρμα. Αν διαρκώς τα κόβεις, το δέρμα μένει εκτεθειμένο και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα. Πρόσεξε μήπως πρόκειται για λάθος της αισθητικού σου και αν περιποιείσαι μόνη σου τα νύχια σου, σπρώξε τα ελαφρά προς τα πίσω αντί να τα κόβεις.

Ασταμάτητο ημιμόνιμο
Μερικά στοιχεία του ημιμόνιμου μανικιούρ, όπως η έκθεση των νυχιών κάτω από την ειδική λάμπα και ο επιβλαβής τρόπος αφαίρεσης του βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των νυχιών σου, και έτσι γίνονται όλο και πιο εύθραυστα. Προτίμησε να κάνεις ημιμόνιμο και απλό μανικιούρ εναλλάξ. Άφησε επίσης τα νύχια σου να γυμνά για μερικές μέρες μεταξύ των επισκέψεων σου στην αισθητικό σου.

Δε χρησιμοποιείς κρέμα
Μήπως παραμελείς τη φροντίδα και την περιποίηση των νυχιών σου στο σπίτι και θεωρείς ότι όλα ξεκινούν και σταματάνε στο ραντεβού σου στην αισθητικό; Εφάρμοζε τακτικά μια ενυδατική κρέμα αλλά και ένα ενυδατικό έλαιο στα δάχτυλα και τα νύχια σου.

Χρησιμοποιείς ασετόν κακής ποιότητας

Εσύ ήξερες ότι η ακετόνη, ένα από τα κύρια συστατικά του ασετόν, δεν αφαιρεί μόνο το βερνίκι αλλά και τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να ξηραίνονται και να σπάνε; Προτίμησε nail polish removers χωρίς ασετόν, με θρεπτικά συστατικά, όπως ενυδατικά έλαια και βιταμίνες. Επίσης, μην παραλείπεις την εφαρμογή ενός περιποιητικού ελαίου μετά την αφαίρεση του βερνικιού.

Χρησιμοποιείς σκληρά απορρυπαντικά και σαπούνια
Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια και τα απορρυπαντικά, ξηραίνουν τα επωνύχια και την επιφάνεια των νυχιών και τα κάνουν πιο εύθραυστα με τον καιρό. Χρησιμοποίησε σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες για το πλύσιμο των χεριών και φόρεσε πλαστικά γάντια όταν πλένεις πιάτα και ρούχα στο χέρι.

Πηγή
https://www.womenonly.gr