Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ενυδατική κρέμα προσώπου…τι μας προσφέρει;

 


Η ενυδατική κρέμα προσώπου στο δέρμα είναι ό,τι για εμάς η τροφή. Η υγρασία έχει την τάση να εξατμίζεται με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ξηρή. Βέβαια η απώλεια υγρασίας εξαρτάται και από παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το κλίμα και η ηλικία.

Η ενυδατική κρέμα λοιπόν λειτουργεί σαν φράγμα. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι μια ενυδατική κρέμα προσώπου δεν λειτουργεί ως θαυματοποιός. Άρα δεν μπορεί να αλλάξει τη φυσιολογία της επιφάνειας του δέρματος. Ωστόσο, μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο απαλή, ελαστική και είναι λιγότερο επιρρεπής στις ρυτίδες!

Έτοιμες για να απλώσετε την ενυδατική κρέμα;

1.Να μην υπερυδατώνετε το πρόσωπό σας. Δεν έχουν όλα τα σημεία του την ίδια ανάγκη για ενυδάτωση. Τα μάγουλα και το μέτωπο είναι συνήθως πιο ξηρά από το πιγούνι.

2.Να απλώνετε την κρέμα σας με απαλές κυκλικές κινήσεις που θα αυξήσουν τη μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα.
Βρείτε πρώτα τι τύπο δέρματος έχετε..

Πριν φτάσετε όμως στο ταμείο με το μαγικό βαζάκι ή σωληνάριο στα χέρια, ρίξτε μια ματιά στο δέρμα σας για να βρείτε τον τύπο του.

Λιπαρή επιδερμίδα

Τα χαρακτηριστικά της είναι η έντονη γυαλάδα, οι διεσταλμένοι πόροι και τα σπυράκια.

Μεικτή επιδερμίδα

Εμφανίζει λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πιγούνι).

Ξηρή επιδερμίδα

Παρουσιάζει θαμπάδα και τραχιά υφή.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ…

1.Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Φροντίστε τη με ειδικές κρέμες ματιών.

2.Μην παραμελείτε την περιοχή του λαιμού! Ενυδατώνετε τη μαζί με όλο το πρόσωπο. Θα προδώσει την εικόνα σας αν δεν της δώσετε την απαραίτητη προσοχή.

3.Υπάρχουν κρέμες που προσφέρουν ενυδάτωση για μερικές ώρες και θα πρέπει να επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και άλλες που χρησιμοποιείτε μία φορά ημερησίως.

4.Το βράδυ είναι η ώρα που το δέρμα σας μπορεί να «συγκεντρωθεί» στη θρέψη του. Δώστε του λοιπόν την απαραίτητη τροφή με μια κρέμα νύχτας.

Πηγή
https://beauty-secrets.gr