Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Τενεκές ή λίρα;

Από την Στέλλα Α.

Άνθρωποι οι οποίοι ξεχωρίζουν και άνθρωποι που μένουν στα αζήτητα. Παρουσίες που τραβάνε την προσοχή των πολλών και παρουσίες οι οποίες είναι μόνιμα στην αφάνεια. Κάθε άνθρωπος έχει το χαρακτήρα του. Τον τρόπο του για να τραβάει βλέμματα και να προσελκύει θαυμαστές και κόλακες. Κάποιοι κάνουν θορυβώδες πέρασμα και άλλοι πάλι κάθονται μετρημένοι στη γωνιά τους και πορεύονται συντροφιά με τη σιωπή. Δεν έχουν, ούτε νιώθουν την ανάγκη να κάνουν θόρυβο. Επιλέγουν συνειδητά να κάνουν κρότο την κατάλληλη στιγμή και μόνο όταν αυτοί το κρίνουν απαραίτητο και αναγκαίο.

Είναι ξέρεις χάρισμα, μέσα από την ηρεμία σου και την αυτοσυγκράτηση, να έχεις τη δυναμική τελικά, να κατακτάς όλα αυτά που άλλοι ξοδεύουν την ψυχή τους και ξεπουλούν τη σάρκα τους για να τα αποκτήσουν. Αλαζονεία και εγωισμός; Όχι. Αυτογνωσία! Είναι προτέρημα να ξέρεις την αξία σου. 

Σε κάνει να συμπεριφέρεσαι κομψά και ντελικάτα, ξεχωρίζοντας μέσα στο πλήθος. Κάνεις αισθητή την παρουσία σου μέσα από τη λάμψη, η οποία κάποια στιγμή θα τραβήξει τα βλέμματα όλων και ειδικά κάποιων που θα τους οδηγήσει η περιέργεια να μπούνε στον κόπο να δουν από πού προέρχεται αυτή.

Είναι όλα επιλογές και συνέπειες. Είναι επιλογή αν θες να είσαι ο τενεκές που κατρακυλάει στο δρόμο κάνοντας θόρυβο και τραβώντας την προσοχή της μάζας και αφού σε περιεργαστούν να σε εγκαταλείψουν αδιάφορα στη μέση του πουθενά, ή αν θες να είσαι η λίρα που έχει παραπέσει κάπου στην άκρη και περιμένει αυτόν που δε θα σκεφτεί την ταλαιπωρία του να σκύψει και να της δώσει τη δέουσα προσοχή και σημασία.

Λοιπόν; Τενεκές ή λίρα;
Η επιλογή δική σου.

Πηγή