Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Τι λένε τα μάτια σου για σένα;

Παρατηρώντας τα μάτια κάποιου μπορείς να "δεις" τη διάθεσή του, τι σκέφτεται ή, απλά, τι είναι αυτό που επιθυμεί περισσότερο (αν είσαι fan του Λούσιφερ, ξέρεις τι εννοούμε). Μάλιστα, το χρώμα των ματιών μας, επίσης, να δίνει πολλές πληροφορίες για την προσωπικότητά μας. Σαφώς είναι ένα γεννετικό χαρακτηριστικό, αλλά πάλι, αυτό είναι κάτι που μας χάρισε ο Θεός.

Και ο Θεός δεν κάνει τίποτα χωρίς λόγο...

Έτσι, ζητήσαμε από ειδικούς να μας δώσουν μια εικόνα για το τι μπορεί να αποκαλύψει το χρώμα των ματιών του κάθε ατόμου για τον χαρακτήρα του και ιδού τι μας είπαν:

Καστανά μάτια

Το καστανό χρώμα των ματιών, ακόμα κι αν αυτό σου ραγίζει την καρδιά, είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα, καθώς το έχει το 55 % των ανθρώπων. Τα άτομα με καστανά μάτια είναι τα πιο ευαίσθητα. Ωστόσο, αυτό δεν τα εμποδίζει να αποκτήσουν μεγαλείο, αγάπη ή φήμη ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να σκεφτούν. Έχουν αυτοπεποίθηση και την τάση να ηγούνται. Επίσης, είναι μυστικοπαθή, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι. Είναι πολύ ρομαντικά, απλά, αισιόδοξα και θέλουν πολύ να πετύχουν αυτό που έχουν σκεφτεί.


Στα αρνητικά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν προβλήματα εμπιστοσύνης. Δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και ακόμη και μερικές φορές να ερωτευτούν. Μπορεί να αναπτύξουν κάποιες κακές συνήθειες, μετά την ηλικία των 25 ετών, ωστόσο, πιθανό είναι να τις κόψουν και γρήγορα. Επιπλέον, είναι επιρρεπείς στο άγχος.

Μπλε μάτια

Αν και όσοι έχουν μπλε μάτια λέγεται ότι ματιάζουν, το να έχεις ένα τόσο όμορφο ζευγάρι μάτια είναι πραγματικά ευλογία. Αποκωδικοποιώντας το μπλε χρώμα των ματιών, το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ατόμων είναι ότι είναι πολύ γλυκά. Μπορούν πραγματικά να σε παρασύρουν να κάνεις το οτιδήποτε, λέγοντάς σου, απλά, ένα μακρόσυρτο "παρακαλώ"! Δεύτερον, έχουν.... ανοσία στον πόνο, τόσο το σωματικό, όσο και τον συναισθηματικό και δύσκολα θα καταβληθούν. Είναι αρκετά ερωτικά και εξαιρετικοί/ες παρτενέρ στο κρεβάτι. Θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα, μάλιστα αν κάποιος/α τους προτείνει ένα ταξίδι ή μια εκδρομή, πετάνε τη σκούφια τους. αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι έχουν μεγάλη δίψα για περιπλανήσεις.

Στα αρνητικά, το να έχεις μπλε μάτια συνδέεται με μια εγωιστική στάση. Σε περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένης της σχέσης), το άτομο βάζει τον εαυτό του πάνω απ' όλα, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον/η σύντροφό του να νιώσει άβολα.

Μαύρα μάτια

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα άτομα με μαύρα ή πολύ σκούρα καστανά μάτια είναι πραγματικά αξιόπιστα. Μπορείς να τους πεις ένα μυστικό και να είσαι σίγουρος/η ότι θα το πάρουν στον τάφο τους, χωρίς να κάνουν καν νύξη στον οποιοδήποτε. Επίσης, είναι πολύ υποστηρικτικά και αναλαμβάνουν ευθύνες. Αντέχουν στο στρες και την πίεση. Το καλύτερο είναι ότι είναι πολύ δυνατά συναισθηματικά. Εξπέρ στο να κρύβουν τα συναισθήματά τους και να μην επηρεάζονται από τις ανατροπές. Επίσης, αν αναζητάς μια συμβουλή απευθύνσου σε αυτά, καθώς προέρχεται από πειράματα και εμπειρία.

Το αρνητικό είναι ότι κάποιοι/ες συγχέουν την αποστασιοποίησή τους με αδιαφορία. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι με με μαύρα μάτια χάνουν συχνά τους φίλους τους ή αυτόν/η που έχουν ερωτευτεί. Ανησυχούν πολύ για το μέλλον τους, αλλά καταλήγουν να βλάπτουν το παρόν τους.

Λαδί μάτια

Το να έχει κάποιος/α λαδί μάτια από μόνο του είναι τζάκποτ, καθώς είναι μία από τις πιο ασυνήθιστες αποχρώσεις. Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα ματιών λέγεται ότι έχουν θετική στάση και είναι αισιόδοξοι. Τους αρέσει να ζουν στο παρόν και προσπαθούν να τα δώσουν όλα σε αυτό. Επίσης, θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα και φοβούνται λιγότερο, μήπως αποτύχουν. Έχουν σωστό timing και γνωρίζουν ενστικτωδώς πότε να ξεκινήσουν ή πότε να βάλουν τέλος σε κάτι. Είναι θαρραλέοι και προσπαθούν να κρατούν τον εαυτό τους σε φόρμα.

Το μειονέκτημα είναι ότι τα άτομα έχουν περίεργη ιδιοσυγκρασία. Λόγω των έντονων παρορμήσεών τους, δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη σχέση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι πολύ μυστικοπαθείς και καχύποπτοι, ακόμη και αν δεν υπάρχει τίποτα να αμφιβάλλουν.

Πράσινα μάτια

Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια είναι πολύ δημιουργικοί. Δε θα φτιάξουν τη μηχανή του χρόνου, ούτε χρυσό από μια πατάτα, έχουν όμως πολλές ιδέες για την αγάπη, τη ζωή, το σεξ, τη δουλειά και όλα όσα μας περιβάλλουν που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Έχουν φρεσκάδα και είναι πρόθυμα για να παρέχουν στήριξη και βοήθεια. Μπορείς να βασιστείς σε αυτά για να επιλέξεις ρούχα, αν ψάχνεις το καλύτερο μέρος για να διασκεδάσεις, για να φας από τα χεράκια τους ή να ανανεώσεις το σπίτι ή το δωμάτιό σου. Είναι επίσης πολύ φιλικοί και ενθουσιώδεις και δίνουν τις καλύτερες συμβουλές. Επιπλέον είναι αξιόπιστοι, ντροπαλοί και με έντονη σεξουαλική έλξη.

Όσον αφορά στα αρνητικά χαρακτηριστικά,
τείνουν να ζηλεύουν πολύ εύκολα. Δεν αντέχουν κάποιον να μιλάει με τον/η σύντροφό τους, ακόμα κι αν είναι φιλικό πρόσωπο. Το πράσινο χρώμα των ματιών συνδέεται επίσης με τον εγωκεντρισμό και την επιφυλακτικότητα.

Γκρι μάτια

Χρώμα ψυχρό, αλλά οι άνθρωποι με γκρι μάτια έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ευγενικοί και σκέφτονται πολύ, πριν πράξουν το οτιδήποτε ή απέναντι σε ό,τι τους έρχεται. Λέγεται ότι τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά. Από τη δουλειά τους μέχρι την ερωτική τους ζωή και θέλουν πολύ να υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Συνηθίζουν να πιάνουν πρώτοι την κουβέντα, έχουν καταπληκτικό χιούμορ, ενώ τους αρέσει να πειράζουν τους άλλους, αφού όμως σιγουρευτούν ότι κάποιος/α δεν προσβάλλεται εύκολα.

Στα αρνητικά, αυτοί οι άνθρωποι συχνά βρίσκονται διχασμένοι εξ αιτίας μιας έντονης εσωτερικής σύγκρουσης συναισθημάτων. Λόγω αυτού, καταλήγουν να παίρνουν κακές ή πολύ λογικές αποφάσεις, κυρίως στις ερωτικές τους σχέσεις και μετά το μετανιώνουν. Αλλά ό,τι κι αν περνούν, επανέρχονται πιο δυνατοί από ποτέ.

Πηγή
https://www.astrology.gr