Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Αντηλιακή προστασία για κάθε ηλικία: 20+,30+,40+,50+

Ήλιος τον αγαπάμε και λατρεύουμε να εκτιθέμεθα σε αυτόν, ωστόσο κάθε ηλικία χρειάζεται άλλη αντηλιακή προστασία. Γιατί αν δεν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ο ήλιος μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Δίκαια, έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, αλλά και τη φωτογήρανση.


Αντηλιακή προστασία για ηλικία 20+

Η χαμηλή ακτινοβολία βελτιώνει την ακμή. Υπάρχουν άτομα στα οποία την περίοδο των διακοπών επιδεινώνεται η ακμή τους, διότι δεν προσέχουν, εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο και χρησιμοποιούν αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας που έχουν λιπαρή σύσταση. Να προτιμάτε τους χαμηλούς δείκτες και να κάθεστε λιγότερη ώρα στον ήλιο.

Αντηλιακή προστασία για ηλικία 30+

Καθώς η υγρασία του δέρματος σας μειώνεται γιατί εκτίθεστε στον ήλιο, χρειάζεστε μια ενυδατική και αντηλιακή κρέμα, για να δώσετε υγρασία στην επιδερμίδα σας. Ένα αντηλιακό στικ, επίσης χρειάζεστε για τα μάτια και τα χείλη σας.

Αντηλιακή προστασία 40+

Χρειάζεστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που προστατεύει την επιδερμίδα σας από την γήρανση, την απώλεια σφριγηλότητας και την αφυδάτωση. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμες εμπλουτισμένες με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και αντιοξειδωτικά.

Αντηλιακή προστασία για ηλικία 50+

Η έκθεσή μας στον ήλιο, μπορεί να εμφανίσει φθορές από προηγούμενα χρόνια στην επιδερμίδα. Η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, με βασικό χαρακτηριστικό τις βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο και το πόδι της χήνας. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με αντιρυτιδικές ιδιότητες και συνδυάστε το με ένα αντηλιακό στικ για την προστασία της περιοχής των ματιών. Πάντως καλό είναι να συμβουλευθείτε και τον δερματολόγο σας, ως ο πιο ειδικός.

Πηγή
https://beauty-secrets.gr