Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Είναι κι εκείνοι οι φίλοι, που λέγονται αδέρφια!

 

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Η φιλία είναι πάρα πολύ σημαντική στην ζωή ενός ατόμου. Ένα είδος αρετής, κατά τον Αριστοτέλη. Κανένας άνθρωπος, πλούσιος ή φτωχός, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς φίλους.

Όσο ψηλά και να φτάσει κάποιος κοινωνικά, όσα χρήματα και να αποκτήσει, χωρίς φίλους είναι μισός. Οι φίλοι αποκτούν μεγάλη σημασία γιατί τους επιλέγουμε, δεν μας τους επιβάλλει κανείς και είναι πολλές φορές άνθρωποι που έχουν ίδια ή και παρόμοια ενδιαφέροντα με μας.

Μπορεί να είναι συμμαθητές μας από το σχολείο, συμφοιτητές από το πανεπιστήμιο ή ακόμη και από το στρατό , όπου χτίζονται γερές φιλίες.

Όλοι μας οι φίλοι είναι αγαπημένοι και χωρίς αυτούς η ζωή μας θα ήταν άνευ ουσίας. Υπάρχει όμως και κάποιος που είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία των φίλων και ισοδυναμεί με αδερφό. Αυτός είναι ο κολλητός μας. Είναι αυτός ο άνθρωπος με τον οποίο σε δένουν πολλά και που συνήθως ξέρει τα πάντα για τη ζωή σου.

Είναι ο άνθρωπος που θα καταλάβει το πότε δεν είσαι καλά ακόμη και χωρίς να του έχεις πει τίποτα . Ο άνθρωπος αυτός, θα στενοχωρηθεί με τη λύπη σου και θα χαρεί στο έπακρο με τη χαρά σου. Το πιο σημαντικό είναι, όταν σε δει πεσμένο κάτω θα σου δώσει ένα χέρι βοηθείας και θα σου πει: «σήκω πάνω ρε μάγκα και αγωνίσου, μην τα παρατάς». Μπορεί να μην μιλάτε στο τηλέφωνο δέκα φορές την μέρα, μπορεί κάποιες μέρες να χάνεται, για να σου δώσει χρόνο να σκεφτείς (όταν δεν είσαι καλά), αλλά ξέρεις ότι πάντα είναι εκεί για σένα και με ένα σου τηλέφωνο θα τρέξει.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να σε στηρίξει και στα άσχημα αλλά και στα καλά . Γιατί στήριξη χρειάζεσαι και όταν για παράδειγμα είναι να αναλάβεις ένα επαγγελματικό ρίσκο . Εκεί που μπορεί να διστάσεις, ο σωστός φίλος, ο κολλητός, θα σου δώσει την ώθηση να συνεχίσεις γιατί ξέρει πολλές φορές περισσότερο από σένα, το τι αξίζεις.

Συνήθως ο κολλητός ή οι κολλητοί φίλοι, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό . Δεν μπορούν οι πάντες να τα ξέρουν όλα για σένα . Επίσης, για να γίνει κάποιος κολλητός δεν χρειάζεται να τον ξέρεις πάρα πολλά χρόνια.

Μπορεί να μην είστε μαζί από το σχολείο ή από το πανεπιστήμιο , να γνωρίζεστε λίγα χρόνια, αλλά να έχετε προλάβει να μοιραστείτε πολλά πράγματα. Φυσικά πρέπει να σας ενώνει η ίδια «τρέλα» . Από μια εξόρμηση στο βουνό ή ένα αγώνα καρτ μέχρι την παρακολούθηση του αγώνα της αγαπημένης σας ομάδας συντροφιά με μια παγωμένη μπύρα. 

Κολλητός θα πει ΑΔΕΡΦΟΣ.

Πηγή
http://loveletters.gr