Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ποια είναι τα 6 μέρη του σώματος σου που προδίδουν την ηλικία σου

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στα είκοσι μας όταν οι ρυτίδες αρχίζουν να σχηματίζονται γύρω από τα μάτια μας και πιο συγκεκριμένα στο πόδι της χήνας. Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως επικεντρώνονται στη φροντίδα του προσώπου τους καθώς προσπαθούν να φαίνονται νεότερες για όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν όμως και άλλα μέρη του σώματος, εκτός από το πρόσωπο, που μπορεί να αποκαλύψουν πόσο χρονών είμαστε στην πραγματικότητα.


Δυστυχώς υπάρχουν σημάδια από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα που μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία σου και παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μόνο μερικά από αυτά που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Τα χέρια

Τα χέρια είναι συνήθως ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που δείχνουν σημάδια γήρανσης. Καθώς το δέρμα σου γερνάει, χάνει κολλαγόνο και είναι πιο δύσκολο να διατηρήσει την υγρασία. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα στα χέρια σου στεγνό και να νιώθεις φαγούρα. Οι φλέβες γίνονται επίσης πιο ορατές με την ηλικία, επειδή τα χέρια σου χάνουν μαλακό ιστό.

Λαιμός

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια γήρανσης του λαιμού είναι η εμφάνιση κατακόρυφων γραμμών. Ένα άλλο σημάδι ότι το δέρμα του λαιμού σου γερνάει είναι οι καφέ κηλίδες. Αυτές μπορεί να αναπτυχθούν από τον ήλιο, γενετικούς παράγοντες ή άλλα προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία.

Στήθος

Τα ντεκολτέ αφήνουν το δέρμα του στήθους σου εκτεθειμένο και πιο επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο. Μπορεί να είχες φακίδες στην περιοχή του στήθους σου όταν ήσουν νεότερη, αλλά πιθανότατα έγιναν μεγαλύτερες και πιο σκούρες μεγαλώνοντας, με αποτέλεσμα να έχεις καφέ κηλίδες. Ένα άλλο σημάδι γήρανσης του δέρματος του στήθους είναι η ερυθρότητα και τα διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία. Προκαλούνται συχνότερα από βλάβες από τις ακτίνες UV.

Χείλια

Παρόμοια με το δέρμα γύρω από τα μάτια, τα χείλη είναι πολύ πιο ευαίσθητα από άλλα μέρη του σώματος. Τα χείλη μπορούν επίσης να αναπτύξουν ρυτίδες και ορισμένες συνήθειες, όπως το κάπνισμα, μπορούν να συμβάλουν σε πρόωρες λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη σου. Τα αφυδατωμένα χείλη είναι επίσης πιο επιρρεπή σε σκισίματα και μπορεί μερικές φορές να χάσουν το φυσικό τους χρώμα.

Μαλλιά

Καθώς γερνάμε, τα μαλλιά μας όχι μόνο χάνουν το χρώμα αλλά και τον όγκο τους. Μεγαλώνοντας, η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και γύρω από τα θυλάκια των μαλλιών, μειώνεται. Τα μαλλιά λαμβάνουν λιγότερο οξυγόνο και βιταμίνες που απαιτούνται για την ανάπτυξη τους. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν το πάχος τους.

Πηγή
https://www.womenonly.gr