Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο ύπνος και οι θετικές επιδράσεις του



Ο ύπνος είναι από τις πιο βασικές και απόλυτα αναγκαίες  φυσικές διαδικασίες του ανθρώπου. Όταν κοιμόμαστε όλα τα όργανα του σώματος μας ξεκουράζονται ανασυγκροτούνται και ανανεώνονται. Ένας καλός ύπνος προσφέρει υγεία σωματική και ψυχολογική, μας γεμίζει ενέργεια και μας ομορφαίνει.
Όταν κοιμόμαστε
Ο εγκέφαλος  επεξεργάζεται και βάζει σε τάξη τις πληροφορίες που έλαβε μέσα στην ημέρα.
Το δέρμα περνάει από μια διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του και αποβάλλει ταχύτερα τα νεκρά κύτταρά από την επιφάνειά του. Γι’ αυτό και όταν ξυπνάμε μετά από έναν καλό ύπνο βλέπουμε το δέρμα μας πιο λαμπερό και ξεκούραστο.
Όλα τα συστήματα του σώματος μας κατά τον ύπνο βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας, αναπαύονται και έτσι ανανεώνονται και επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης τους.
 Η ψυχολογική μας κατάσταση βελτιώνεται έχουμε καλύτερη διάθεση αφού ο ύπνος μας βοηθάει να χαλαρώσουμε οπότε και να αποβάλουμε το στρες και την ένταση της ημέρας.

Τι χρειάζεται για έναν καλό και σωστό ύπνο
Το περιβάλλον στο οποίο κοιμόμαστε θα πρέπει να είναι σκοτεινό και ήσυχο, να έχει την δυνατότητα να αερίζεται καθημερινά, ένα άνετο κρεβάτι με καλό στρώμα και η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να είναι τέτοια ουτοσώστε να μην ζεσταινόμαστε ούτε να κρυώνουμε . Οι ώρες του ύπνου θα πρέπει να είναι σταθερές, να πέφτουμε πάνω κάτω την ίδια ώρα για ύπνο και να κοιμόμαστε 7 με 8 ώρες καθημερινά.  Πολύ σημαντικό παράγοντα παίζει και ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε.  Για έναν σωστό και ποιοτικό ύπνο, θα πρέπει να τρεφόμαστε υγιεινά,  να μην κοιμόμαστε με γεμάτο στομάχι,  το τελευταίο μας γεύμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθούμε, να αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ, και να ασκούμαστε τακτικά. Μην κοιμόσαστε με την τηλεόραση ανοιχτή. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου μερικές συμβουλές για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε είναι  να διαβάσετε κάποιο βιβλίο , να πιείτε ένα ζεστό γάλα η χαμομήλι και ποτέ καφέ γιατί η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα οπότε δεν βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει, και να κάνετε ένα χλιαρό ντους.
Φροντίδα της επιδερμίδας πριν τον ύπνο
Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε καθαρίστε την επιδερμίδα από τους ρύπους της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ, με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και τονωτική λοσιόν. Αφού έχετε καθαρίσει καλά την επιδερμίδα,  απλώστε μια ειδική κρέμα με θρεπτικά συστατικά για  επανόρθωση και ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας , κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να απορροφηθεί καλύτερα και να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος. Μην κοιμόσαστε ποτέ μακιγιαρισμένη. Το μέικ απ φράζει τους πόρους και δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει . Η μάσκαρα οι σκιές και τα μολύβια δεν αφήνουν τα μάτια να ξεκουραστούν και όταν κοιμόμαστε με αυτά το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσουμε με μαύρους κύκλους πρήξιμο και πιο εμφανείς ρυτίδες κάτω από τα μάτια. 2 φορές την εβδομάδα μετά τον καθαρισμό και πριν από την ενυδατική κρέμα καλό είναι να κάνουμε ένα πήλινγκ για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που κάθονται στην επιδερμίδα και για να εισχωρήσουν πιο βαθειά τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας περιποίησης. Καλό είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα και όχι μπρούμυτα για να μην τσαλακώνουμε την επιδερμίδα και δημιουργούμε ρυτίδες. Θα πρέπει να αλλάζουμε πολύ συχνά μαξιλαροθήκες οι οποίες πρέπει να είναι από μαλακό βαμβακερό ύφασμα ή μεταξωτές.  


πηγή
http://www.beautysecret.gr/