Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Smokey eyes





 Άπλωσε την ενυδατική σου σε καθαρό πάντα πρόσωπο και άφησέ την να απορροφηθεί. Στην συνέχεια τοποθέτησε το make up δουλεύοντας το αρκετά. Διόρθωσε τους μαύρους κύκλους με κονσίλερ – να μην είναι πολύ ανοιχτό, προτίμησε 1-2 τόνους πιο σκούρο απ'ότι είναι το make up που χρησιμοποιείς. Πέρασε όλο το πρόσωπο και μάτια με διάφανη πούδρα.
Με το δάχτυλό σου τράβηξε το πάνω βλέφαρο για να μπορείς να σχηματίσεις μια όμορφη γραμμή και με μαύρο μολύβι περιέγραψε το πάνω βλέφαρο ξεκινόντας από την εξωτερική γωνία τους ματιού προς το εσωτερικό. Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις  ανάποδα, εγώ προτιμώ την πρώτη περίπτωση από έξω προς τα μέσα και όχι από μέσα προς τα έξω. Αν η γραμμή δεν βγει πολύ ίσια μην ανησυχείς, με μία μπατονέτα ή με τις ειδικές γόμες που έχουν βγει μπορείς να την διορθώσεις.


Tip: Μην βάψεις τα χείλη σου με σκούρο κραγιόν γιατι το μακιγιάζ θα φαίνεται πολύ "βαρύ". Προτίμησε nude look στα χείλη ή ένα πολύ απαλό μπεζ – ροζ κραγιόν.


Με το γκρι μολύβι πέρασε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι λίγο κάτω από τα φρύδια και σβήσε με ένα πινέλο. Πέρασε μία λεπτή στρώση διάφανης πούδρας για να σταθεροποιήσεις το χρώμα.


Πάρε ένα καθαρό πινέλο και πέρασε από πάνω μαύρη σκιά, μην μουτζουρώσεις όλο το μάτι, απλά βάλε χρώμα στην εξωτερική γωνία και δούλεψε την σκιά με κατεύθυνση το εσωτερικού του ματιού. Να ξέρεις πως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς λιγότερη σκιά στην αρχή γιατί έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις και άλλο χρώμα αν χρειαστεί ενώ αν βάλεις πολύ χρώμα με την μία και δεν είναι ωραίο είναι πιο δύσκολο να κάνεις διορθώσεις και θα ταλαιπωρηθείς.


Ακριβώς κάτω από το φρύδι μέχρι λίγο πιο πάνω από το κινητό βλέφαρο άπλωσε φωτεινή σκιά για να δώσεις λάμψη.


Πέρασε τις βλεφαρίδες σου, και τις πάνω και τις κάτω, με 2-3 στρώσεις μάυρη μάσκαρα.


Αν τα φρύδια σου είναι αραιά ή ανοιχτόχρωμα χρωμάτισέ τα με μολύβι ειδικό για τα φρύδια. Κάνε μικρές κοφτές κινήσεις και στο τέλος πέρασε τα φρύδια σου με το δάχτυλό σου για να εξομαλύνεις το αποτέλεσμα.


Πηγή