Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Καλοσχηματισμένα φρύδια



Τα φρύδια είναι η κορνίζες των ματιών μας. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο όμορφο και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.
Το λάθος που κάνουμε συνήθως είναι να αφαιρούμε περισσότερες τρίχες από ότι πρέπει κάνοντας πολύ λεπτά τα φρύδια μας. Η εποχή που ήταν πολύ μόδα τα λεπτά φρύδια έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Τα λεπτά φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται μεγαλύτερο σε ηλικία και δεν είναι καθόλου στη μόδα πλέον.
Αν το έχετε παρακάνει με το τσιμπιδάκι και έχετε πολύ λεπτά φρύδια αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τις τρίχες να ξαναβγούν και μέχρι τότε, να αγοράσετε τα κατάλληλα μολύβια και σκιές στο ίδιο χρώμα με τα φρύδια σας ώστε να γεμίσετε τα κενά και να τους δώσετε το σχήμα που πρέπει. Προσέξτε τις υπερβολές γιατί το αποτέλεσμα πρέπει να είναι φυσικό. Αν οι τρίχες έχουν ατονήσει από το τσιμπιδάκι και δεν βγαίνουν πια, μπορείτε να κάνετε τατουάζ φρυδιών σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο το οποίο για να πω την αλήθεια δεν θα το συνιστούσα γιατί το αποτέλεσμα δεν δείχνει και πολύ φυσικό.
Το σωστό σχήμα και πώς να το πετύχετε

1) Το φρύδι πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στην ευθεία της εσωτερικής γωνίας του ματιού. Πάρτε ένα λεπτό μακρύ πινέλο και τοποθετήστε το κάθετα με το μάτι να εφάπτεται στην εσωτερική πλευρά της μύτης. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σας.
2) Με το ίδιο πινέλο σχηματίζουμε μια διαγώνιο που θα ξεκινάει από την άκρη του ρουθουνιού περνώντας από την άκρη της κόρης και καταλήγοντας στο φρύδι. Εκεί που καταλήγει η διαγώνιος γραμμή καθορίζει το ψηλότερο σημείο της καμπύλης του φρυδιού
3) Σχηματίστε άλλη μια διαγώνιο που θα ξεκινάει πάλι από το ρουθούνι και θα περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό είναι το σημείο που θα πρέπει να καταλήγει το φρύδι
4) Το φρύδι θα πρέπει να είναι παχύτερο εκεί που ξεκινάει δηλαδή πάνω από την εσωτερική γωνία του ματιού και να λεπταίνει σταδιακά μέχρι το σημείο που καταλήγει.
Το σωστό βγάλσιμο των φρυδιών
Χρειάζεστε ένα τσιμπιδάκι με λεπτές στρογγυλεμένες άκρες
Για να μειώσετε τον πόνο που δημιουργεί το τράβηγμα των τριχών περάστε ένα παγάκι για μερικά δευτερόλεπτα σε όλη την επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε.
Τραβήξτε πάντα τις τρίχες με την φορά που φυτρώνουν και ποτέ αντίθετα.
Για να μην κόβονται οι τρίχες στη μέση και για να τις αφαιρείτε από την ρίζα τραβήξτε τις απότομα.
Μην αφαιρείτε ποτέ τις τρίχες πάνω από το φρύδι.
Δώστε το σωστό σχήμα και μην το παρακάνετε βγάζοντας περισσότερες τρίχες από ότι πρέπει.
Χτενίστε τα φρύδια προς τα πάνω και με ένα ειδικό ψαλιδάκι κόψτε τις τρίχες που περισσεύουν.
Αν είναι η πρώτη φορά που βγάζετε τα φρύδια σας απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για πιο σωστά αποτελέσματα.

Πηγή
http://www.beautysecrets.gr/