Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο δεκάλογος της ομορφιάς




Από τα φυσικά καλλυντικά Cavalliert

1 - Μην κρατάτε το θυμό μέσα σας.
(αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και αντανακλά στο πρόσωπό σας)


2 - Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την ομορφιά σας.
Γι΄ αυτό τρώτε άφθονα φρούτα, σαλάτες και λαχανικά, που εκτός από τις απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες Α, Ε, Β, C, περιέχουν ιχνοστοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για την ομορφιά σας.


3 -  Να επιβάλλετε στον εαυτό σας να πίνει 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως ιδιαίτερα πρωί και βράδυ και όχι κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Διευκολύνει το πεπτικό σας σύστημα, αποβάλλει τις τοξίνες και καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά και όλα τα όργανα.


4 -  Μάθετε να λέτε όχι στους πολλούς καφέδες, στο πολύ αλκοόλ, στα πολλά γλυκά, στα καρυκεύματα και να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο το τηγάνι σας. Να χρησιμοποιείτε το λάδι της ελιάς καθημερινά στις σαλάτες και στα φαγητά σας ωμό και όχι τηγανισμένο ή βρασμένο. Όχι κατάχρηση στο κρέας και ένα μεγάλο ναι στα ψάρια και τα όσπρια.


5 -  Όχι στο τσιγάρο, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.
Αν τώρα αυτό σας είναι απαραίτητο, περιορίστε το όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καπνός στενεύει τα αγγεία δημιουργώντας προβλήματα στην καρδιά σας και το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνει την κυτταρίτιδα, τοξινώνει τον οργανισμό, θαμπώνει το δέρμα καθώς επίσης δημιουργεί μια υποκίτρινη χροιά στην επιδερμίδα. Βλάπτει το ορμονικό σύστημα στις γυναίκες και ευαισθητοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.


6 -  Να επισκέπτεστε την τουαλέτα σας καθημερινά γιατί έτσι αποβάλλονται οι τοξίνες και καθαρίζει ο οργανισμός. Ο οργανισμός λειτουργεί σαν ρολόι, γι΄ αυτό να είστε πάντοτε συνεπείς στην ώρα σας. Το περπάτημα, ο καθαρός αέρας, η γυμναστική και ο διαλογισμός βοηθούν το πεπτικό σύστημα, καταπολεμούν το άγχος, το στρες και την υπερένταση και εξισορροπούν τον οργανισμό. Στην τουαλέτα και στα γεύματα σας να ξεχνάτε τις έγνοιες και τις καταστάσεις που σας δημιουργούν τα διάφορα προβλήματα.


7 -  Αγαπήστε το σώμα σας και το πρόσωπό σας προσφέροντας τους όλα τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν για την ανάδειξη τους και την περιποίησή τους. Μάθετε να αρχίζετε και να τελειώνετε την ημέρα σας με ένα ντους. Καθαρίζει, τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό σας αποβάλλοντας τα αρνητικά μαγνητικά ρευστά. Καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ με γαλάκτωμα και λοσιόν. Μην κοιμηθείτε ποτέ το βράδυ χωρίς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με γαλάκτωμα αποβάλλοντας όλα τα ίχνη από πούδρα, make – up , σκόνη, καυσαέρια και αφήνοντας το δέρμα σας ελεύθερο να ανασάνει και να ηρεμήσει. Αν είστε κουρασμένοι κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο, με αιθέρια έλαια από λεβάντα, μαντζουράνα και χαμομήλι. Αυτό θα σας χαλαρώσει. Αν προσέχετε καθημερινά τις όποιες λεπτομέρειες στο σώμα και το πρόσωπό σας δεν θα αφήσετε τον καταλύτη χρόνο να δείξει την άσχημη πλευρά του.


8 -  Ο Ύπνος είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για την υγεία και την ομορφιά σας. Διώξτε όλες τις έγνοιες της ημέρας, πιείτε ένα ζεστό γάλα και κάντε ένα χλιαρό ντους. Έτσι ο ύπνος σας σίγουρα θα είναι καλύτερος. Αποφύγετε τα χημικά χαπάκια που μόνο προβλήματα θα σας δημιουργήσουν. Ο ύπνος είναι μια οργανική ανάγκη που ανασυγκροτεί τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και τις έγνοιες και δυναμώνει το νευρικό μας σύστημα δίνοντάς μας δύναμη για την επόμενη μέρα. Οι ώρες ύπνου είναι πάντοτε ανάλογες με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού όμως 6-8 ώρες είναι απαραίτητες. Ο ζωογόνος ύπνος χαρίζει υγεία και ομορφιά.


9 - Αγαπήστε τη φύση και αυτή θα σας βοηθήσει να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Η εξοχή και ο καθαρός αέρας είναι ένα στοιχείο πολύ απαραίτητο για την ομορφιά σας. Εκτός του ότι το περπάτημα στην εξοχή είναι άριστη γυμναστική, επίσης διώχνει τις έγνοιες και ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα, γιατί εισπνέουμε όλες αυτές τις υπέροχες μυρωδιές της φύσης. Αυτό αναζωογονεί τον οργανισμό μας και δυναμώνει το νευρικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν πρέπει να χάνετε την ευκαιρία τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα να συνυπάρχετε με τη φύση και να ζείτε όσες περισσότερες ώρες μπορείτε με αυτή.

10 -  Μάθετε να αγαπάτε ό,τι βρίσκετε δίπλα σας. Τους ανθρώπους , τα ζώα, τη φύση, το περιβάλλον, το σπίτι σας, τις γωνιές σας. Μέσα από την αγάπη γεμίζετε τις μπαταρίες σας και βγάζετε από μέσα σας κάθε τι που σας είναι δυσάρεστο. Μα πάνω από όλα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας γιατί μέσα από τον εαυτό σας θα αγαπήσετε τους πάντες και τα πάντα. Για το ζεύγος Καβαλλιεράτου αγάπη και ομορφιά είναι ένα και το αυτό. Αγαπώντας ολοκληρώνεστε και γίνεστε πιο όμορφοι. Η πείρα και η επιτυχία του Τάκη και της Παμπίτσας Καβαλλιεράτου σας δίνει τους δέκα χρυσούς κανόνες για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς σας. Το πιστεύω του ζεύγους είναι ότι δεν υπάρχει ομορφιά χωρίς υγεία και αγάπη…..

Η ομορφιά είναι υπόσχεση Υγείας και Ευτυχίας…..

Πηγή