Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ψυχοτέστ-όνειρα κι ελπίδες με σαπουνόφουσκες


Φανταστείτε ότι είναι καλοκαίρι και είστε παιδί. Κάνετε σαπουνόφουσκες στον κήπο. Ποιά φράση ταιριάζει καλύτερα στη σκηνή που φανταστήκατε;

1. Οι φούσκες που κάνετε, πετάνε ψηλά στον ουρανό.
2. Βγάζετε εκατοντάδες μικροσκοπικές φούσκες από το συρματάκι σας.
3. Συγκεντρώνεστε για να καταφέρετε να βγάλετε μια και μοναδική τεράστια φούσκα.
4. Ο αέρας παίρνει τις φούσκες που φτιάχνετε και τις μεταφέρει πίσω σας.

Οι διάφανες και γυαλιστερές φούσκες που φτιάχνετε, συμβολίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Η σκηνή που διαλέξατε, δείχνει αυτό που σκέφτεστε σχετικά με τα όνειρά σας, τα οποία κάποια μέρα ελπίζετε ότι θα πραγματοποιηθούν.



1. Οι φούσκες που κάνετε πετάνε ψηλά στον ουρανό:

 Τα όνειρά σας, σας φαίνονται άπιαστα και απραγματοποίητα, πετάνε μακρυά σας με τον αέρα, όπως οι σαπουνόφουσκες. Μήπως ονειρεύεστε πολλά πράγματα για το άμεσο μέλλον ή οι φαντασιώσεις σας πλησιάζουν το αδύνατο; Ό,τι από αυτά και αν συμβαίνει, η απόσταση μεταξύ των ονείρων σας και της πραγματικότητας, είναι μεγάλη. Ακόμα και όταν διηγείστε στους άλλους τα σχέδιά σας για το μέλλον, μια φωνή μέσα σας, σας υπενθυμίζει πόσο εύθραυστα και εφήμερα είναι πολλά από αυτά.

2. Βγάζετε εκατοντάδες μικροσκοπικές φούσκες από το συρματάκι σας:

Ονειρεύεστε πράγματα που είναι προσιτά - καινούργια ρούχα, ένα αυτοκίνητο, έναν φίλο κλπ. Τα όνειρά σας, είναι ρεαλιστικά και μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αποφασίστε τί είναι αυτό που θέλετε περισσότερο στη ζωή σας, βάλτε μπρος και κάντε τα πάντα για να το κατορθώσετε. Αν τα κυνηγάτε όλα ταυτόχρονα, διατρέχετε τον κίνδυνο να βρεθείτε πάλι στο τέλος με άδεια χέρια.

3. Συγκεντρώνεστε για να καταφέρετε να βγάλετε μια και μοναδική τεράστια φούσκα:

Έχετε ένα όνειρο μοναδικό και σπουδαίο ή μια φιλοδοξία, που είναι για εσάς το μόνο που δίνει νόημα στη ζωή σας. Καρατείστε το γερά, λοιπόν, και μην εγκαταλείψετε τη προσπάθεια, προκειμένου να το πετύχετε. Με τον καιρό θα δείτε, ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

4. Ο αέρας παίρνει τις φούσκες που φτιάχνετε και τις μεταφέρει πίσω σας:

Οι απογοητευτικές εμπειρίες που είχατε με όνειρα και ελπίδες που ματαιώθηκαν, έχουν σημαδέψει τον τρόπο που βλέπετε σήμερα τη ζωή. Μπορείτε όμως, με τη προϋπόθεση ότι θα συνεχίσετε να βάζετε στόχους για το μέλλον, να τις αντιμετωπίσετε και σαν μια άσκηση ζωής που σας έκανε πιο δυνατούς. Μη φοβάστε να κάνετε όνειρα. Μόνο όσοι δεν προσπαθούν ποτέ, δεν αποτυγχάνουν, επομένως και δεν απογοητεύονται.

Πηγή