Η αρχή έγινε πριν από περίπου δυόμισι χρόνια με την Βικτώρια Μπέκαμ, η οποία φωτογραφήθηκε με ένα ευμέγεθες φαλακρό σημείο στο κεφάλι της έπειτα από χρόνια χρήσης ψεύτικων προεκτάσεων στα μαλλιά της.
Ακολούθησαν οι αμερικανίδες τραγουδίστριες Μπρίτνεϊ Σπιαρς και Κριστίνα Αγκιλέρα, οι οποίες ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαλλιά τους λόγω εξτένσιονς.
Πιο πρόσφατα, η Ναόμι Κάμπελ «συνελήφθη» να κυκλοφορεί με τεράστια κενά σημεία στα πλάγια του κεφαλιού της, ενώ το νεώτερο «θύμα» των εξτένσιονς είναι η βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ταμάρα Μπέκγουϊθ - μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε αντιληπτή να ψωνίζει με το… κρανίο της να προβάλει ξεκάθαρα κάτω από μερικές τούφες μαλλιών.
Όπως εξηγεί στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ η κυρία Μαίρυλιν Σέρλοκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τριχολόγων της Βρετανίας, η τριχόπτωση λόγω της παρατεταμένης χρήσης των εξτένσιονς συχνά προσβάλλει την γραμμή των μαλλιών ακριβώς πάνω από το μέτωπο, καθώς και τα σημεία πάνω από τα αυτιά, όπου τα μαλλιά συνήθως είναι πιο αδύναμα (και όπου συνήθως στηρίζονται τα εξτένσιονς).
Σύμφωνα με τη μελέτη τους, πολλές χρήστριες των εξτένσιονς φαινομενικά έχουν υγιή μαλλιά, αλλά με μια προσεκτική εξέταση αποκαλύπτονται βλάβες στους θυλάκους των τριχών.
Οι συγκεκριμένοι δερματολόγοι, από τα Πανεπιστήμια του Μαϊάμι και της Μπολόνια, προειδοποίησαν πως η αλωπεκία από έλξη όπως λέγεται η συγκεκριμένη διαταραχή, στα τελικά της στάδια είναι μη αναστρέψιμη.
Σύμφωνα με την Τριχολογική Εταιρεία της Βρετανίας, τα προβλήματα είναι πιθανότερα όταν μια γυναίκα απευθύνεται σε μη εξειδικευμένους κομμωτές για να βάλει εξτένσιονς, καθώς και όταν τα εξτένσιονς στερεώνονται με κόλλα, με συρραφή ή με εκατοντάδες μικροσκοπικούς μεταλλικούς δακτυλίους.
Ποια είναι η λύση; Να διαλέγετε πολύ προσεκτικά τον άνθρωπο που θα σας βάλει τα εξτένσιονς - και να τα αφαιρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αντί να τα αφήνετε με τους μήνες…
Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Πηγή