Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Υπάρχουν κι εκείνοι, οι σπάνιοι, που μας βγάζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Γράφει η Βάσω Θεοδωρίδου

Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας που είναι μοναδικοί,που μας δείχνουν κάθε μέρα ότι αξίζουν την αγάπη και την φροντίδα μας.
Δεν ζητάνε τίποτα και όμως με τη διακριτικότητα τους,την υπομονή τους και την καλοσύνη τους καταφέρνουν τελικά να παίρνουν τα πάντα.


Μας βγάζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και μας δείχνουν τον δρόμο της εξέλιξης και του δυναμισμού.


Δε μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τίποτα “στραβό” έχουμε πάνω μας και μέσα μας και μας μαθαίνουν να αγαπάμε τον εαυτό μας για αυτό ακριβώς που είναι.


Υπάρχουν λοιπόν και αυτοί οι άνθρωποι. Οι απλοί,οι χαμογελαστοί που έχουν πάντα μια αγκαλιά και μια καρδιά ανοιχτή για εμάς. Για να μπορούμε εμείς να έχουμε κάποιον για να μιλήσουμε,για να ανοιχτούμε ελεύθερα χωρίς φόβο μη μας κρίνουν και χωρίς φιλτράρισμα στις λέξεις μας.

Γιατί μέσα σε έναν κόσμο που έχει μάθει να κρίνει χωρίς να ξέρει την αλήθεια του καθένα,υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι,οι αληθινοί,που δεν μιλάνε απλώς για να απαντήσουν,δεν κοιτάνε τον άλλον με κακία και κριτικό βλέμμα και δεν είναι εκεί για κάποιον μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάτι.

Δεν κοιτάνε το συμφέρον τους. Αγαπάνε και προσφέρουν απλώς γιατί δεν έμαθαν να κάνουν διαφορετικά, γιατί αυτό τους βγαίνει από τα βάθη της ψυχής τους.



Και αξίζει να έχουμε στη ζωή μας τέτοιους ανθρώπους, αλλά αξίζει να γίνουμε και εμείς σαν αυτούς. Για ένα καλύτερο αύριο!

Πηγή