Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Αυτή η γυναίκα που βλέπεις στον καθρέφτη, είσαι εσύ…


Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ.

Αυτή η δυναμική γυναίκα που παλεύει για τα θέλω της, η γυναίκα που έμαθε να απολαμβάνει και να μοιράζει τον πολύτιμο χρόνο της σε αυτά που της δίνουν ικανοποίηση, που έπαψε να χαρίζεται σε όσα την αναλώνουν και κλέβουν την ευτυχία της…
Αυτή η γυναίκα που βλέπεις στον καθρέφτη, είσαι εσύ.


Υπάρχουν «παρενθέσεις» στη ζωή της κάθε γυναίκας μέσα στις οποίες βλέπει ότι αντιδρά πρωτόγνωρα και πολύ μακριά από όσο πραγματικά χαρακτηρίζουν τον ίδιο της τον εαυτό κλείνοντας για λίγο τα μάτια, ενώ οι ενδείξεις ότι πρέπει να σταματήσει, είναι πολλές. 

Ξέρει πως αργά ή γρήγορα αυτό θα τελειώσει, όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν μπορεί να επιβληθεί στον εαυτό της και να βάλει το «stop».Όταν μια γυναίκα, με το πέρασμα του χρόνου και των εμπειριών της, των καταστάσεων που βιώνει, έρθει η στιγμή που θα εκτιμήσει το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάει τον εαυτό της, χωρίς να σημαίνει ότι είναι εγωίστρια, απλά και μόνο γιατί τον σέβεται όμως και τον προστατεύει, θα γίνει η γυναίκα για την οποία θα είναι περήφανη πρώτα η ίδια.

Αυτή η γυναίκα που μπορεί καθημερινά να «παλεύει» με τους δαίμονες της, τις σκέψεις της, τους φόβους της και στο τέλος κάθε μέρας οι προσπάθειες της να αποδίδουν, είσαι εσύ.

Αυτή η γυναίκα που απολαμβάνει τις επιτυχίες που δεν τις χαρίστηκαν, επιτυχίες με σταθερά βήματα κάθε φορά που την έφεραν εδώ που είναι σήμερα… Ναι, αυτή η γυναίκα είσαι εσύ.

Η γυναίκα που είναι μητέρα, είναι φίλη, είναι κόρη, είναι αδερφή, είναι σύζυγος. Ναι αυτή η γυναίκα με τις άπειρες υποχρεώσεις, εκκρεμότητες και ορμόνες να τις κάνουν τρελό παιχνίδι. Που από τη μια γελάει και από την άλλη θέλει να βάλει τα κλάματα… Ναι, αυτή η γυναίκα αξίζει μόνο τα καλύτερα και είσαι εσύ.

Η γυναίκα που έχει πάψει πλέον να ακούει ώρες ατελείωτες για να λύσει τα προβλήματα όλων. Ακούει μόνο τα προβλήματα των ανθρώπων που αγαπάει πραγματικά και ξέρει ότι αξίζουν να είναι στη ζωή της… Αυτή η γυναίκα είσαι εσύ.

Αυτή η γυναίκα που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να μην αναλωθεί άλλο σε ανθρώπους, να μην δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Ναι, είναι η γυναίκα την οποία φαντάστηκες και είσαι εσύ.

Η γυναίκα που όταν την στήσουν σε ένα ραντεβού δεν θα αρκεστεί σε δικαιολογίες, η γυναίκα που κουράστηκε να της επαναλαμβάνονται για να δικαιολογηθούν, η γυναίκα που κουράστηκε από λόγια και μπορεί να «ακούσει» μόνο μέσα από τις πράξεις, ναι αυτή η γυναίκα είσαι εσύ.

Γιατί έχεις ωριμάσει, έχεις μάθει, έχεις πάθει και ξέρεις τι σου αξίζει και τι όχι.Και όταν γνωρίζεις τι σου αξίζει, δεν αρκείσαι σε τίποτα λιγότερο… Γιατί δεν υπάρχει λόγος να χάνεις τον πολύτιμο σου χρόνο όταν πολύ καλά έχεις αντιληφθεί πώς τα καλύτερα δεν χρειάζεται να έρθουν να σε βρουν, μπορείς η ίδια να τα φτιάξεις για τον εαυτό σου.

Αφού πρώτα σε αγαπήσεις, όλα τα υπόλοιπα, θα έρθουν. Και θα είναι μόνο αυτά που πραγματικά σου αξίζουν γιατί δεν θα χρειαστεί να τρέξεις άλλο. Θα επιδιώκουν από μόνα τους να είναι στη ζωή σου.

Για αυτό απόλαυσε τις στιγμές και τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου γιατί έχουν δείξει ότι το αξίζουν να βρίσκονται εκεί μαζί σου.
Πηγή
http://dolce.com.cy/

Πηγή
http://www.anapnoes.gr/afti-i-gineka-pou-vlepis-ston-kathrefti-ise-esi/