Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Θα αγαπηθείς αληθινά

Λάθη είναι και μας κάνουν ανθρώπους. Χάρη σε αυτά γίναμε αυτό που είμαστε και το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι το τώρα. Το παρελθόν έχει αλλού θέση και καλό θα ήταν να του κρατάμε την πόρτα κλειστή. Δε χωράει μέσα μας πλέον. Κι ό,τι άφησε πίσω του δεν είναι συντρίμμια, αφού δυνατός είναι εκείνος που καταφέρνει να βρει τον εαυτό που είχε χάσει εξαιτίας άλλων. Κι όταν πια τον βρει, μόνο τότε θα μπορέσει να δώσει και στους άλλους τη δυνατότητα να τον ανακαλύψουν.

Σαφώς κι είναι δύσκολο στην αρχή. Κάθε τέλος, τις περισσότερες φορές, φέρνει μαζί του και πόνο. Μάθαμε να μην αντιδρούμε σε αυτό, αφήνοντας πολύ συχνά τον εαυτό μας πίσω. Δίνοντας τα πάντα στους άλλους, τους δώσαμε τη δύναμη να φερθούν αχάριστα, να ψάξουν αλλού κάτι παραπάνω από όσα είχαμε να τους προσφέρουμε.

Κι όταν πια ο έρωτας σβήσει, μένεις εσύ να κάνεις τον απολογισμό σου. Φρόντισε να μην έχεις πολλά να σκεφτείς όταν έρθει εκείνη η ώρα. Μη χαραμίσεις τον εαυτό σου. Δες καθαρά. Τι από όλα αυτά που έδωσες άξιζε αυτός που είχες απέναντί σου; Μη θυμώνεις με τον εαυτό σου και μη ρίξεις ευθύνες σε κανέναν. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Όσο γραφτό κι αν ήταν να είστε μαζί, σβήσ’ το απ’ το μυαλό σου και γράψε νέες ιστορίες! Κράτησε τις καλές στιγμές και συνέχισε. Σε περιμένουν ένα σωρό όνειρα εκεί έξω. Όσο για την πικρία και την αδικία που μπορεί να νιώθεις, το κάρμα είναι εδώ για σένα. Ευχήσου απλά να έμαθε ο άλλος κάτι από εσένα. Βάψε μαύρο το παρελθόν και βγες για νέα χρώματα.

Μπορείς ακόμα να εμπιστεύεσαι ανθρώπους. Είναι μαγεία πώς άραγε προκύπτουν οι ανθρώπινες συναναστροφές. Δύο άνθρωποι, από άγνωστοι γίνονται γνωστοί, ανταλλάσσουν στιγμές και συναισθήματα κι αυτό ίσως να αποβεί σε κάτι πραγματικά καλό, σίγουρα όμως όποια κι αν είναι η κατάληξη κι οι δύο θα κερδίσουν απ’ τον άλλον.

Στις νέες σου συναναστροφές, όμως, δείξε παραπάνω προσοχή. Μη δίνεις απλόχερα, δεν είναι κακό να έχεις απαιτήσεις. Σημασία έχει η ευτυχία και τα όνειρά σου, αυτά να κυνηγάς και να είσαι μόνο με κάποιον που θα συμβάλλει σε αυτό. Να ανυπομονείς για τη στιγμή που θα έρθει στη ζωή σου ο άνθρωπος που θα αποδείξει ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.

Ο άνθρωπος αυτός έρχεται για να κάνει τις επιθυμίες σου πράξεις. Είναι οπλισμένος με υπομονή κι ειλικρίνεια. Δε ζητάει πολλά όπως οι προηγούμενοι. Του αρκεί που είσαι εσύ. Αυτή ίσως να είναι η πραγματική μαγεία στο να ερωτεύεσαι ξανά. Το ότι μπορείς να νιώθεις πια ασφαλής για όσα δεν εκτιμήθηκαν στο παρελθόν σου.

Οι άνθρωποι κάνουν θυσίες και συχνά χάνουν τον εαυτό τους στην προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί, αρεστοί απ’ τους άλλους. Είναι πολύ όμορφο να εμφανίζεται κάποιος για να ανατρέψει τα σίγουρά σου, να σε δεχτεί ακριβώς όπως είσαι.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αξίζει. Μάθε να φεύγεις από ανθρώπους όταν πρέπει κι όχι όταν δεν έχεις πια άλλη επιλογή. Μη μένεις από φόβο, οίκτο ή συνήθεια, σαν να είναι αυτή η μόνη σου ευκαιρία να σωθείς. Ναι, η ζωή ίσως να είναι πιο όμορφη όταν την μοιράζεσαι, αλλά με τους κατάλληλους, όχι με τον οποιοδήποτε.

Σε μια εποχή που όλα μεταβάλλονται και δυσκολεύουν, μόνο η ζωή μας φαίνεται να μας ανήκει ολοκληρωτικά. Ένα άγραφο βιβλίο που μπορεί να μη διαλέξαμε πότε θα αρχίσει ούτε να ξέρουμε πότε θα τελειώσει, αλλά όλο το ενδιάμεσο είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Να σβήσουμε όλες τις άχρωμες σελίδες και να φτιάξουμε νέες.

Κι αν θέλουμε μπορούμε να ‘χουμε έναν άνθρωπο για βοηθό στην ευτυχία μας. Κάποιον που δε θα στερεύει από ενδιαφέρον και δε θα παύει στιγμή να προσπαθεί για μας. Θα είναι εκεί, να μας θυμίζει τη χαρά του να νιώθεις γεμάτος μονάχα από έναν άνθρωπο. Τόσο γεμάτοι όσο όταν πιτσιρίκια τεντώναμε τα χέρια μας στον ουρανό για να δείξουμε στους δικούς μας πόσο τους αγαπάμε.

Φρόντισε να το φωνάζεις κι εσύ με τον ίδιο αυθορμητισμό και την αλήθεια ενός παιδιού στον άνθρωπο που θα σου βγάλει την πιο όμορφη, αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου.

Συντάκτης: Κλειώ Γεωργαντοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/skepseis-se-prova/tha-agapitheis-alithina/