Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο χρόνος επουλώνει τις πληγές που αφήνει η ζωή...

Γράφει η Ιωάννα Δαμηλάτη

O χρόνος είναι δώρο και δεν αφήνει τίποτα χωρίς να το επουλώσει στο πέρασμά του. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός παραπάνω, μα πάντα αποδεικνύεται ο καλύτερος γιατρός.
Τώρα εσύ, που μάλλον το κατάλαβες μιας και κατάφερες να σταθείς δυνατή ξανά στα πόδια σου, έβαλες πλώρη να κερδίσεις αυτά που άφηνες τόσα χρόνια να περνάνε από δίπλα σου χωρίς να τους ρίχνεις έστω και μια ματιά.
Ξέρεις τι βλέπω όταν σε κοιτάω; Μια μικρή επαναστάτρια που έβαλε σκοπό της ζωής της να μην αφήσει, για κανέναν λόγο, μπόσικα που θα γίνουν η αιτία να χάσει ξανά μια ακόμη μάχη.
Τα στεγανά που έφτιαξες είναι με κόπο και ιδρώτα, προστατευμένα από καιρικά φαινόμενα, δυνατά και έτοιμα για όλα.
Τα αινίγματα και οι εκπλήξεις σε φέρανε ως εδώ. Ευτυχώς όμως έμαθες και τα σημάδια από τα χαστούκια που έφαγες, παρ’όλο που ως χθες γύριζες και το άλλο μάγουλο, σε έκαναν ακόμα πιο δυνατή και τώρα πλέον αμείλικτη.
Η ζωή σε δίδαξε αρκετά και τώρα ήρθε η ώρα για να δείξεις τι έμαθες.

Αυτό που περιμένω με αγωνία να δω είναι αν τελικά θα περάσεις τις εξετάσεις σου ή θα μείνεις για άλλη μια φορά μετεξεταστέα.
Πόση είναι η ζωή; Μην νομίζεις, περνάει σα νερό και πρέπει να την πιάσεις από τα μαλλιά, όσο έχεις ακόμα καιρό.
Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις ξανά είναι να εθελοτυφλείς, να συγχωρείς και να παραμυθιάζεσαι ότι κάτι θα αλλάξει.
Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι κλισέ για τους αδύναμους, γι’ αυτούς που φοβούνται να τολμήσουν, γι’ αυτούς που φοβούνται να μείνουν μόνοι.
Εσύ έχεις έναν ταύρο μέσα σου και τώρα που τον έχεις σε εγρήγορση, σε κάθε μπόρα μην ξεχνάς να του δείχνεις το κόκκινο πανί και να τον βγάζεις στην αρένα.
Τώρα, την κάθε μέρα σου να την ζεις δυνατά και να μην μετράς τα λόγια και τις πράξεις σου, γιατί όταν το έκανες αυτό παλαιότερα δεν σε οδήγησε πουθενά, απλά σε έριξε στα πατώματα.

Να αγαπάς, δεν λέω, να ερωτεύεσαι κάθε μέρα. Πώς θα ζήσεις άλλωστε χωρίς αυτές τις μικρές χαρές της ζωής; Μόνο μην ξεχνάς, πάνω απ’όλα, να αγαπάς πρώτα εσένα, γιατί πολλή αγάπη στέρησες από τον εαυτό σου για να την χαρίζεις εκεί που δεν την εκτίμησαν.
Στην είσοδο στον δρόμο για την καρδιά σου βάλε ένα πανό που να γράφει “Ματωμένη, δεν αντέχει άλλα χτυπήματα”, για να το βλέπει όποιος επιλέγει να μπει μέσα.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9F-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD/