Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι όμορφες ψυχές δεν περιμένουν ανταλλάγματα

Ερωτεύσιμοι, θαυμαστοί και σπάνιοι! Με εσωτερική ομορφιά, αγνή καρδιά και συναισθηματικό τσαμπουκά. Με βλέμμα που σε καρφώνει, σε μαγνητίζει κι αφοπλίζει.
Σου έχει ποτέ συμβεί, άραγε, να συναντήσεις ανθρώπους με ψυχή τόσο όμορφη που χωρίς καμία υπερβολή, δίχως ίχνος επιπολαιότητας, τους ερωτεύτηκες; Καθώς τους κοίταζες κατάματα βυθιζόσουν στο δικό τους υπέροχο κόσμο λαχταρώντας να κλέψεις λίγη απ’ την εσωτερική τους ομορφιά.



Σίγουρα σου έχει συμβεί. Πιθανότατα το μυαλό σου να είναι κολλημένο στη σκέψη ενός τέτοιου ανθρώπου αυτή τη στιγμή. Κάν’ το εικόνα, φέρε και τις αναμνήσεις να καθίσουν στο τραπέζι και κέρασε άφθονο συναίσθημα!

Οι άνθρωποι με όμορφες ψυχές ποτέ δε φθείρονται. Το σύμπαν συνωμοτεί κι αντίρρηση πάνω σε αυτό δε σηκώνει. Καμία φθορά στο «είναι» τους. Ούτε ένα σύννεφο στον ψυχισμό τους. Καμία αρνητικότητα στην αύρα τους. Γιατί; Απλούστατα επειδή ο δικός τους χαρακτήρας διαφέρει μακράν. Ξεχωρίζει.

Ως δια μαγείας, ικανοί να συγχωρούν εύκολα χωρίς αναβολή ή δεύτερη σκέψη. Προστατεύουν έτσι την ψυχούλα τους πάνω απ’ όλα, την διαφυλάσσουν αγνή. Ασπίδα προστασίας η ικανότητα συγχώρεσης. Μακάρι να την είχαμε όλοι. Δε χαλιούνται, δε δηλητηριάζουν με μαύρο το υπέροχο κόκκινο της καρδιάς τους.

Ως εκ θαύματος ικανοί να ανακαλύπτουν με τρόπο μοναδικό το καλό στις πράξεις των άλλων. Ποτέ δε λειτουργούν καχύποπτα κι αυτό σου βγάζει εσένα μια καχυποψία ως προς το πώς το καταφέρνουν αυτό. Η καρδιά τους αθώα, παιδική, τόσο μεγάλη που θαρρείς πως χωράει ο κόσμος όλος εκεί μέσα. Χρυσάφι ατόφιο το υλικό της που φωτίζει όλες τις πλευρές της. Τίποτε δε μένει κρυφό σε αυτήν την καρδιά.

Μίσος; Σπάνιο έως και περιττό συναίσθημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε θνητούς κι όχι σε θεότητες, οπότε μπροστά σε τυχόν αρνητικές καταστάσεις έχουν μάθει να φιλτράρουν πριν πράξουν.

Το μυστικό τέτοιων σπάνιων –μα, ευτυχώς, υπαρκτών– ανθρώπων βρίσκεται στο πώς ελίσσονται σε διάφορες καταστάσεις της ζωής τους. Έχοντας βιώσει στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιο προσωπικό βάσανο τείνουν να κοιτάζουν πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Το παραπάνω ίσως θεωρηθεί κλισέ θυμίζοντας πιασάρικη ατάκα σε ένα καλοστημένο διαφημιστικό σποτάκι. Θα το ρισκάρω, όμως, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό ακριβώς κάνουν. Είναι αυτοί που περιμένοντας την μπόρα να ξεσπάσει, αποδέχονται τους κεραυνούς, μιας και γι’ αυτούς είναι βέβαιο ότι ο ήλιος θα ξαναβγεί.

Πώς γίνεται, λοιπόν, να φθαρεί τέτοιου είδους άνθρωπος όταν καθημερινά φροντίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους γύρω του; Θα σε αγαπήσει αναγνωρίζοντας πως δεν πρόκειται για κάποιο διαγωνισμό, η ζωή είναι από μόνη της αγώνας. Θέλει να πετυχαίνεις και θα κάνει ό,τι μπορεί για να σε βοηθήσει. Σε προστατεύει και στοργικά σου δείχνει πως νοιάζεται. Τα βάζει με δαίμονες του δικού σου μυαλού κατατροπώνοντάς τους. Αν τολμούν ας ξαναεμφανιστούν!

Οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές, μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Οι ίδιοι φροντίζουν γι’ αυτό εφαρμόζοντας τον πολύ απλό κανόνα: «Όλοι έχουν κάτι να μας διδάξουν σε αυτή τη ζωή».


Φιλίες ετών που τις χαρακτηρίζει ειλικρίνεια κι αγάπη. Θα είναι στο πλευρό σου στα πάντα. Θα έχουν τη σωστή συμβουλή στο τσεπάκι, αφού όμως κάνουν για λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, όπως αρμόζει σε μια ισορροπημένη φιλική σχέση. Πλάι τους θα μάθεις κι εσύ να προστατεύεις τη δική σου ψυχή.

Δεν περιμένουν ανταλλάγματα, δίνουν γενναιόδωρα. Ηθική ικανοποίηση στο φουλ κι η καρδιά τους γεμίζει χαρά. Κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους τα βράδια ξέροντας ότι έπραξαν όμορφα. Δε στριφογυρνούν λόγω τύψεων ή δόλιων σκέψεων. Κοιμούνται κάτω από ξάστερο ουρανό.

Ως σύντροφός τους μέσα σε μια ερωτική σχέση αυτό που θα βιώσεις θα είναι ανεπανάληπτο. Αγαπούν πρώτα ψυχές κι έπειτα πρόσωπα ή κορμιά. Αναζητούν εγκεφαλικά τον έρωτα και την επαφή, προκαλώντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον σου. Μυστήριο, πάθος και λέξεις, όλα ενσαρκώνουν μια απίστευτη ερωτική σχέση. Ζηλευτή μεν σπάνια δε. Μόνο οι έχοντες όμορφες ψυχές γεύονται σχέσεις αυτού του επιπέδου.


Στο είπα ότι οι άνθρωποι με όμορφες ψυχές δε φθείρονται ποτέ… Σε προειδοποίησα, είναι ερωτεύσιμοι! Έχεις χίλιους κι άλλους τόσους λόγους να μην πιστεύεις ότι υπάρχουν. Εξάλλου, ο μικρόκοσμος του καθενός από εμάς είναι αυτός που καθορίζει τι είναι πιστευτό τελικά και τι όχι. Δε λειτουργούμε με φάρο το συναίσθημα, αλλά με τη λογική, μα είναι ώρα πια να την διώξεις από αυτό το τραπέζι. Κι όμως, χώνεψέ το, υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι με ακόμη πιο όμορφες ψυχές σε αυτό τον άσχημο για πολλούς κόσμο!

Αναζήτησέ τους. Μην τα παρατήσεις μέχρι να συναντήσεις κάποιον. Οι ψυχές τους, φωτεινές κι ακούραστες, στέκουν χρόνια αξίες σταθερές. Όταν βρεθεί στο δρόμο σου, όλα τα παραπάνω θα είναι μονάχα μια περίληψη. 


Όμορφη η ψυχή, όμορφος κι ο άνθρωπος.

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη


Πηγή
http://www.pillowfights.gr/voutia-sta-vathia/oi-omorfes-psyxes-den-perimenoyn-antallagmata/