Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τα πιο δύσκολα βράδια σου, να μην ξεχνάς ποιος είσαι...

Γράφει η Άννα Μαρία Χάσικου

Να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις εσύ. Όχι όπως την φαντάστηκαν οι άλλοι για σένα. Δεν είναι δική σου δουλειά η δική τους φαντασία που συχνά οργιάζει. Δεύτερη ευκαιρία να ζήσεις δεν έχεις. Η ζωή είναι εδώ και τώρα. Σε κανένα άλλο μέρος. Σε κανέναν άλλο χρόνο. Αν ξεχαστείς την έχασες. Μάθε να μη σε νοιάζει αν κάτι είναι δύσκολο. Αρκεί να γίνεται. Και το να πιστεύυεις πως γίνεται είναι η μόνη πραγματική επιλογή σου.

Να αφιερώνεις συχνά λίγο χρόνο στο να αφουγκράζεσαι τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις. Αλλιώς δε γίνεται τίποτα. Αλλιώς δε σε θέλει τίποτα πίσω. Κανείς δε θέλει να χαθεί σε ένα κυκεώνα σύγχυσης.

Εξοικειώσου με τη μοναξιά σου. Αν προσέξεις άλλωστε βαθύτερα ο καθένας απο μας είναι μια εξαρτώμενη ύπαρξη που προσπαθεί διακαώς να τα βρεί με τη μοναξιά της, όταν η φασαρία του κόσμου κοπάσει.

Επένδυσε χρόνο σε πράγματα κι ανθρώπους που σε κάνουν καλύτερο. Ο χρόνος δεν επιστρέφει. Κι οι άνθρωποι είμαστε περαστικοί. Μην σκορπάς άσκοπα τις στιγμές σου. Δε σου δόθηκαν γι’αυτό. Σου δόθηκαν για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, τουλάχιστον να κάνεις τη καρδιά σου ένα καλύτερο μέρος.
Κι αν καμιά φορά φας καμιά ήττα, μη σκας. Δε νικήθηκες. Κέρδισε ένα μάθημα. Τα πράγματα έχουν την όψη που τους φοράμε εμείς.

Και θυμήσου να μη βουλιάζεις όταν έρχονται κύματα. Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Το να πάρεις απόσταση είναι συχνά η σοφότερη επιλογή.

Τα δύσκολα βράδια, κυρίως τα δύσκολα να ’σαι καλός μάζι σου. Τα δύσκολα βράδια, ειδικά εκείνα, να μη ξεχνάς ποιος είσαι. Οι άλλοι δικαιούνται να το ξεχάσουν και να φύγουν ακόμα. Μα εσύ καλό μου ποτέ μην το ξεχάσεις. Εκεί θα βρεις κι όλες τις λύσεις. Σε σένα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά κομπάρσοι. Μην παραμυθιάζεσαι.

Να σου θυμίσω πως χάθηκες για λίγο στις υπέρμετρες απαιτήσεις που έχεις απο σένα και ξέχασες εκείνες τις κατακτήσεις σου. Κάνε ένα βήμα πίσω τώρα. Γίνε λίγο θεατής. Απέφυγε το δράμα. Δε χρειάζεται να πρωταγωνιστείς πάντα. Και δε χρειάζεται να προσπαθείς πάντα. Τα καλύτερα σενάρια γράφονται σε περιόδους τυφλής εμπιστοσύνης και πλήρους αποδοχής του εαυτού σου. 

Ακούμπησε τώρα το στήθος σου και γαλήνεψε. Αλλιώς δε γίνεται τίποτα.
 Να το ξέρεις.
Πηγή
http://www.loveletters.gr/11%CE%97-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%B1/