Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Χαμογέλα! Ακόμα και στα δύσκολα, εσύ να χαμογελάς!

Γράφει η Ελένη Σάββα

Χαμογέλα! Να, έτσι. Έτσι όπως χαμογελάς όταν κοιτάς την θάλασσα και τον ήλιο μετά από ένα βαρύ χειμώνα! Να χαμογελάς όπως τότε, όταν είδες για πρώτη φορά ένα αστέρι να πέφτει!
Να χαμογελάς. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο; Υπάρχει πιο μεγάλη ικανοποίηση γι’αυτούς που σ’αγαπούν πραγματικά; Θέλουν πολλοί να δουν το χαμόγελο σου. Το χρειάζονται γιατί το δικό τους λάμπει πιο πολύ, παρέα με το δικό σου.

Χαμογέλα! Το ξέρω πως υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολο. Ακατόρθωτο θα έλεγες. Μα δεν είναι. Ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολο να χαμογελάς! Ποτέ. Να το θυμάσαι αυτό! Ακόμα κι αν δεν είσαι καλά, πάντα να κάνεις κάτι που αγαπάς. Σίγουρα έτσι θα χαμογελάς!

Ο κόσμος σου θα έχει χρώμα… Ο ήλιος θα ζεσταίνει πιο πολύ! Και την νύχτα, στον ουρανό, θα βλέπεις πιο πολλά αστέρια… Θα ερωτεύεσαι το φεγγάρι. Θα αγαπάς πιο αληθινά, λίγο πιο αληθινά με κάθε χαμόγελο σου.

Χαμογέλα και τότε οι σωστοί άνθρωποι θα βρεθούν πλάι σου. Να πολεμάς για όσα αγαπάς. Δεν έχει σημασία αν είναι λογικά ή παράλογα για τους άλλους. Να ακολουθείς τα όνειρα σου και να παλεύεις για αυτά κάθε μέρα. Αυτά θα σε κάνουν πιο άνθρωπο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Τα όνειρα σου! Η αγάπη σου για το κάθε μικρό και μεγάλο όνειρο σου θα σε κρατήσει ζωντανό. Θα σε κρατήσει χαμογελαστό.
Να μη ξεχνάς ποτέ να ονειρεύεσαι. Να ονειρεύεσαι, να αγαπάς και να χαμογελάς! Τότε μόνο θα είσαι ευτυχισμένος. Τότε μόνο θα νιώθεις άνθρωπος! Η καρδιά μας έχει ανάγκη τη ζεστασιά. Μια ζεστασιά, που επιβάλλεται να δημιουργήσουμε μόνοι. Μέσα από τα όνειρα, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τα χαμόγελα μας…
Μην το βάζεις κάτω επειδή είναι δύσκολο. Συνέχισε να προσπαθείς! Συνέχισε να χαμογελάς. Συνέχισε να δίνεις δύναμη και να αγκαλιάζεις ότι πιο πολύτιμο έχεις… Την καρδιά σου!
Πηγή
http://www.loveletters.gr