Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

9 ουσιαστικές συμβουλές για να αποφύγετε την ψαλίδα

Κουραστήκατε να κόβετε τα μαλλιά σας για να απομακρύνετε την ψαλίδα;
Ίσως να έχετε ήδη δοκιμάσει κάθε είδους ειδικά προϊόντα, όπως μαλακτικές κρέμες ή ορούς για την πρόληψη της ψαλίδας, όμως αυτή συνεχίζει να εμφανίζεται περιστασιακά.
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές βασικές συμβουλές για να προλάβετε την ψαλίδα με φυσικό τρόπο, γεγονός που θα σας εξασφαλίσει μακριά, υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά.
1. Να απλώνετε κάποιο φυτικό έλαιο στα μαλλιά σας

Ξεχάστε τους χημικούς ορούς, που είναι ακριβοί και απλώς ενυδατώνουν τα μαλλιά όσο παραμένουν πάνω σε αυτά.

Σας προτείνουμε να τους αντικαταστήσετε με κάποιο θρεπτικό φυτικό έλαιο. Θα χρειαστείτε μονάχα μια-δυο σταγόνες για να διατηρείτε τις άκρες των μαλλιών σας υγιείς.

Δοκιμάστε το έλαιο καρύδας, χοχόμπα ή αργκάν. Έχουν πραγματικό αποτέλεσμα!

2. Να κόβετε την ψαλίδα κάθε τρεις μήνες

Αυτό μπορεί να σας στενοχωρεί αν προσπαθείτε να αποφύγετε το κομμωτήριο και να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Ωστόσο, αν τα κόβετε μισό εκατοστό κάθε τρεις μήνες, δεν θα το προσέξετε. Από την άλλη, τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να μακραίνουν και θα είναι δυνατά και υγιή.

Έτσι θα αποφύγετε την ανάγκη να τα κόψετε περισσότερο αργότερα.

3. Να επιλέγετε φυσικό σαμπουάν

Το σαμπουάν είναι σημαντικό. Τα σαμπουάν που περιέχουν θειικές ενώσεις τείνουν να ξηραίνουν και να φθείρουν τα μαλλιά σας, ειδικά στις άκρες, παρόλο που τα καθαρίζουν και μπορεί να σας εξασφαλίζουν μια θαυμάσια αίσθηση την πρώτη μέρα.

Συνιστούμε να επιλέγετε φυσικά σαμπουάν χωρίς θειικές ενώσεις και να πλένετε μονάχα το τριχωτό της κεφαλής σας. Μην απλώνετε ποτέ το σαμπουάν απευθείας στις άκρες, αφού ο αφρός του θα καθαρίσει όλα τα μαλλιά σας.

Έτσι θα αποφύγετε τη δημιουργία επιπλέον ψαλίδας.

4. Να εφαρμόζετε τις μάσκες μαλλιών σε στεγνά μαλλιά

Αν και θέλουμε τα προϊόντα μαλλιών να έχουν αποτέλεσμα, τείνουμε επίσης να βιαζόμαστε. Οι κατασκευαστές τους το γνωρίζουν αυτό και γι’αυτό στις οδηγίες χρήσεις των προϊόντων συνήθως αναφέρουν ότι θα πρέπει να αφήνουμε τις μάσκες να δράσουν το πολύ ένα ή δύο λεπτά.

Ωστόσο, για να έχει μια μάσκα πραγματικό αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να την εφαρμόζουμε σε στεγνά μαλλιά και να την αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Μπορείτε να αφήσετε τη μάσκα να δράσει ενώ κάνετε άλλα πράγματα ή να την αφήσετε στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα, αν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο ντους το πρωί.

5. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας με τη σωστή βούρτσα

Η επιλογή της σωστής βούρτσας είναι ουσιαστική για να προλάβετε την ψαλίδα. Δεν μιλάμε για ακριβές επαγγελματικές βούρτσες αλλά για ξύλινες βούρτσες με φυσικές τρίχες.

Αυτές οι βούρτσες δεν φθείρουν τα μαλλιά σας ούτε παράγουν στατικό ηλεκτρισμό, σε αντίθεση με τις βούρτσες από πλαστικό ή άλλα συνθετικά υλικά.

Κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, να βουρτσίζετε προσεκτικά τα μαλλιά σας έτσι ώστε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας να τα ενυδατώσουν.

6. Προσοχή με το σίδερο και το σεσουάρ μαλλιών
Πιθανώς γνωρίζετε ήδη ότι το σίδερο και το σεσουάρ μαλλιών φθείρουν και αποδυναμώνουν τις ίνες των μαλλιών σας. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα και πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και στη δημιουργία ψαλίδας.

Επομένως να αποφεύγετε τις συσκευές αυτές όποτε είναι δυνατό. Αν τις χρησιμοποιείτε, τότε να επιλέγετε εκείνες που βλάπτουν τα μαλλιά σας λιγότερο, όπως αυτές που χρησιμοποιούν κεραμικό υλικό ή υπέρυθρες ακτίνες.

7. Να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή

Μερικές φορές η ψαλίδα οφείλεται σε ελλείψεις βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, πρωτεϊνών ή λιπαρών οξέων.

Όταν το σώμα σας στερείται θρεπτικές ουσίες, τις κλέβει από τα μαλλιά σας για να τις χρησιμοποιήσει για πιο σημαντικές λειτουργίες.

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε καθημερινά τις παρακάτω τροφές:

Ωμά φρούτα και λαχανικά.

Ξηρούς καρπούς και σπόρους.
Αβοκάντο.
Λαχανικά.
Λιπαρά ψάρια.
Πλήρη δημητριακά.

8. Να πίνετε νερό

Η ψαλίδα συνδέεται επίσης με την αφυδάτωση.

Τα μαλλιά μας χρειάζονται νερό όπως το υπόλοιπο σώμα μας. Σας προτείνουμε να πίνετε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό τη μέρα.

Μπορείτε να πίνετε δύο ποτήρια με άδειο στομάχι, δύο το πρωί, δύο το απόγευμα και δύο το βράδυ, πάντα εντός γευμάτων.

9. Να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας
Ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κάθε μέρα, εκτός του ότι είναι πολύ χαλαρωτικό, συμβάλλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και θα βοηθήσει επίσης όλα τα συστατικά να φτάσουν στα μαλλιά σας καλύτερα.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας μία φορά τη μέρα χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις με τα ακροδάχτυλά σας. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας κάνει μασάζ ενώ εσείς το απολαμβάνετε και ωφελείστε από αυτό.

Πηγή
http://meygeia.gr/9-ousiastikes-symvoules-gia-na-apofygete-tin-psalida/