Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Να ζεις τις μέρες σου όπως τις θέλεις

Πολλές φορές θα πιάσεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Άλλες φορές η απάντηση είναι καταφατική, άλλες όμως είναι αρνητική. Και σ’ αυτό το σημείο έρχονται οι κρίσιμες ερωτήσεις: «Τι με κάνει ευτυχισμένο στη ζωή μου;», «Τι χρειάζομαι για να είμαι χαρούμενος καθημερινά;».

Φτάνει, λοιπόν, η στιγμή που κατακλύζουν το μυαλό σου πάρα μα πάρα πολλές σκέψεις, αλλά και στιγμές. Στιγμές που δάκρυα χαράς πλημμύρισαν το πρόσωπό σου. Στιγμές που ούρλιαξες από ευτυχία κι ήθελες να τρέξεις και ν’ αγκαλιάσεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα σου και σε στηρίζουν σε κάθε σου επιλογή κι έχουν τον τρόπο να στο δείχνουν. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό. Να νιώθεις την αγάπη γύρω σου. Γιατί γύρω μας υπάρχει αγάπη και κατοικεί μέσα στην καθημερινότητα.
Πρόσφερε κι εσύ με τη σειρά σου χαμόγελο στους συνανθρώπους σου και φρόντισε να έχουν μια όμορφη μέρα. Μην τσακωθείς με το συνάδελφό σου, με τον οποίο την προηγούμενη μέρα είχατε λογομαχήσει, αλλά πες του μια καλημέρα και συνέχισε το πρόγραμμά σου. Προφανώς, όπως κι εσύ, έτσι κι εκείνος δεν είχε τη διάθεση για συγκρούσεις στον εργασιακό σας χώρο και μόλις τις αποφύγατε. Πώς; Με μια απλή και χαμογελαστή «Καλημέρα». Συγχαρητήρια, λοιπόν. Μόλις φρόντισες να φτιάξεις την ημέρα ενός συνανθρώπου σου αλλά και τη δική σου με μία μόνο λέξη. Φοβερό;

Τώρα συλλογίσου λίγο τι είναι αυτό που σου προσφέρει χαρά κι ευτυχία, είτε σε καθημερινή βάση είτε σε απλές μέρες του χρόνου. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα έχεις φέρει στο μυαλό σου στιγμές στις οποίες δε χάλασες καθόλου χρήματα. Θυμάσαι τη στιγμή εκείνη που σου τηλεφώνησαν να σου ανακοινώσουν ότι προσλήφθηκες στη δουλεία που ήθελες καιρό. Θυμάσαι τη στιγμή εκείνη που αγκάλιασες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ύστερα από πολλούς μήνες απουσίας του. Θυμάσαι την πρώτη καλημέρα που ανταλλάξατε με τον/τη σύντροφό σου όταν ξυπνήσατε για πρώτη φορά ο ένας δίπλα στον άλλο. Επίσης, θυμάσαι εκείνη τη μέρα που η κούραση δε σου άφησε αντοχές να γυρίσεις με τα πόδια σπίτι σου και στη γωνία σε περίμενε ένα αγαπημένο πρόσωπο για να σε γυρίσει με το αυτοκίνητο.
Αυτές οι στιγμές και πολλές άλλες παρόμοιες, είναι αυτές που όταν τις φέρνεις πάλι στο νου σου, σκας ένα μικρό χαμογελάκι. Αυτό το χαμογελάκι είναι υπεραρκετό, για να συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία βρίσκεται παντού!
Ας μη γελιόμαστε, ζούμε σε μια εποχή που ο καταναλωτισμός έχει επηρεάσει, κατά πολύ, τις ζωές όλων των ανθρώπων. Ολοένα και πιο συχνά, παρατηρούμε ότι πολλές απλές και καθημερινές απολαύσεις της ζωής τείνουν να χάνονται με την πάροδο του χρόνου μπροστά στο πρόσωπο της υπερκατανάλωσης. Για παράδειγμα, σκέψου μια πάρα πολλή κουραστική μέρα. Οι συνθήκες στη δουλειά σου δεν ήταν τόσο ευνοϊκές κι ο καιρός δεν σε βοήθησε έτσι ώστε να κάνεις τις εξωτερικές δουλειές σου με ηρεμία. Μετά από τόση ταλαιπωρία γυρνάς στο σπίτι σου και βλέπεις έτοιμο στο τραπέζι το αγαπημένο σου φαγητό και μια ζεστή παρέα σε περιμένει για να σε περιποιηθεί, είτε αυτό λέγεται σύντροφος είτε γονιός. Ποιο ακριβό δώρο μπορεί να συγκριθεί με αυτό που μόλις αντίκρισες;

Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα. Πριν ξαπλώσεις να κοιμηθείς κάνε μια ανασκόπηση της ημέρας που μόλις τελείωσε και επικεντρώσου στις στιγμές που χαμογελούσες κι ένιωθες καλά.Ύστερα, εστίασε στο τι σε έκανε να νιώσεις τόσο όμορφα. Θα συνειδητοποιήσεις, λοιπόν, πως χαρά σου προκαλούν τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα, τα οποία όμως τελικά κάνουν την κάθε μέρα ξεχωριστή.
Διότι, δεν έχει σημασία αν κρατάς μια ακριβή τσάντα ή έχεις ένα ακριβό ρολόι, αλλά αν έχεις την οικογένειά σου ενωμένη, φίλους να γελάς και να περνάς όμορφα την κάθε σου ημέρα. Εκεί βρίσκεται η μαγεία της ζωής. Αυτές οι στιγμές είναι που δε γυρίζουν πίσω. Κάθε μέρα που περνάει δεν έχει επιστροφή. Γι΄αυτό πες σήμερα αυτά που νιώθεις, μην κρύβεσαι. Εκφράσου με πράξεις. Γίνε αυθόρμητος. Κάνε τη μέρα ενός ανθρώπου σημαντική και γέμισέ τη με χαρά. Έτσι, κι η δική σου ζωή θα πλημμυρίσει από στιγμές ανιδιοτελούς αγάπης.
Συντάκτης: Χρύσα Κωστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/peri-skepseon/na-zeis-tis-meres-sou-opws-tis-theleis/