Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Τώρα μπαμπά θα με προσέχω εγώ

Της Κικής Τσιντζόγλου.

Τον αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο.

Κάθε φορά που τον κοιτάς φωτίζονται τα μάτια σου. Σχηματίζουν τα χείλη σου ένα ακανόνιστο χαμόγελο, ασυναίσθητα. Αισθάνεσαι ζωντανή και γεμάτη ενεργεία καθώς τον φέρνεις στο μυαλό σου.

Θυμάσαι την παρουσία του. Ήταν πιο ψηλός και πιο δυνατός από εσένα. Έπαιζε μαζί σου και εσύ προσπαθούσες να τον νικήσεις με κάθε κόστος. Τον έβλεπες και ήθελες την αγκαλιά του και τη προσοχή του. Ήθελες να σε αποδεχτεί και έκανες ότι σου ζητούσε. Άκουγες προσεχτικά τα λόγια του και ας μην το έδειχνες. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύτηκες. Σε έκανε να νιώθεις μοναδική και ξεχωριστή. Σε άκουγε, χωρίς να σε διακόπτει και σε συμβούλευε με το χέρι στη καρδιά του. Πάντα ήταν δίπλα σου και χειροκροτούσε τις προσπάθειες σου.

Πολλές φορές θύμωνες με τις απόψεις του και του κρατούσες μούτρα. Του φώναζες και ζητούσες από αυτόν τον άνθρωπο να καταλάβει τη ψυχούλα σου και τις ανάγκες της.

Αλλά βαθειά μέσα σου τον είχες αδυναμία. Ήταν η πρώτη σου αγάπη. Ο πρώτος άντρας που γνώρισες. Αυτόν τον άνθρωπο τον έψαχνες στο δρόμο σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ήθελες να βρεις τα μάτια του και τη ψυχή του σε άλλα πρόσωπα. Όποιος άντρας σε πλησίαζε τον σύγκρινες μαζί του, αυτόματα. Τα λόγια του και οι αντιδράσεις του επηρέαζαν τη συμπεριφορά σου.


Αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε την κοροϊδία και το ψέμα για την πριγκίπισσα του. Έτσι σε αποκαλούσε και έκλεβε τα χαμόγελα σου από το πρόσωπο σου. Καθώς κοίταγε τα μάτια σου, καθάριζε τους φόβους που είχες και σε βοηθούσε να γεμίζεις τη ψυχούλα σου με θάρρος και επιμονή. Δύσκολα σου χαλούσε χατίρια. Και όταν το έκανε είχε το σκοπό του. Συνεχώς σε έτρεχε σε δραστηριότητες για να ανακαλύψεις εσύ τα ταλέντα σου. Προσπαθούσε να εκπληρώνει τις επιθυμίες σου και να ανέχεται τις παραξενιές σου.
Ήθελε να στέκεσαι στα πόδια σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Για αυτό το λόγο πάλευε μαζί σου. Ήθελε να μαθαίνεις από τα λάθη σου για να μην στέκονται εμπόδιο στη ζωή σου.

Μα αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να είναι για πάντα δυνατός και άτρωτος στα μάτια σου. Είχε τις δικές του ανησυχίες καθώς σε έβλεπε να σπαταλάς τον χρόνο σου σε δραστηριότητες και σε άτομα που δεν σε γέμιζαν. Σε έφερε στο κόσμο αυτό για να σε δει να βγάζεις από μέσα σου το θησαυρό σου.

Ήξερε πως εσύ μπορείς να βρεις μάτια και χέρια σαν τα δικά του. Χέρια που θα σε κρατάνε στα δύσκολα και θα σε γεμίζουν με δύναμη για να συνεχίσεις να ζεις τη δικιά σου ζωή.

Αυτός ο άνθρωπος ήξερε πως κάποια μέρα θα φύγει από δίπλα σου. Δεν θα είναι πια ο φύλακας άγγελος σου. Ο χρόνος του θα τελειώσει και δεν θα μπορεί να είναι δίπλα σου για να σε προσέχει.

Ο μπαμπάς σου σου έδωσε ζωή για να ζήσεις.
 
Σου έδωσε αγάπη για να αγαπήσεις. 
Σου έδωσε δύναμη για να παλεύεις.

Τώρα το μόνο που θέλει είναι να μάθεις να προσεχείς τον εαυτό σου.


Πηγή
http://www.anapnoes.gr/tora-baba-tha-me-prosecho-ego/