Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτή είναι η σωστή ρουτίνα ομορφιάς πριν τον ύπνο!

Δεν ξέρω για σας, κορίτσια μου, αλλά εγώ το βράδυ πάντα ταλαιπωριόμουν στην σκέψη ότι πρέπει να ξεβαφτώ. Μετά, όμως, ανακάλυψα πόσο κακό κάνει αυτό στην επιδερμίδα και είπα να αναθεωρήσω. Εκεί που θα είσαι και θα πλένεις τα δοντάκια σου πριν τον ύπνο, ξεκίνα να πλένεις και το πρόσωπο σου. Δεν θα πάρει παραπάνω από 15 λεπτά και το πρόσωπο σου θα νιώθει πολύ πιο ανανεωμένο θα δεις.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις και τσαπατσούλικες δουλειές. Όχι, το πρόσωπο μας είναι αυτό που αντικρίζει πρώτα ο καθένας και χρειάζεται φροντίδα. Για αυτό και θα σου δείξω σήμερα ποια είναι η σωστή ρουτίνα ομορφιάς πριν τον ύπνο. Έλα, έλα μην βαριέσαι! Σκέψου μόνο τη φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα που θα έχεις το πρωί όταν ξυπνήσεις.
Σωστός καθαρισμός προσώπου πριν τον ύπνο

Αρχικά ας πούμε κάτι αυτονόητα πριν προχωρήσουμε στην ρουτίνα. Εάν είσαι έστω και λίγο βαμμένη, αν φοράς μόνο μάσκαρα ή μια ελαφριά βάση, παίρνεις ντεμακιγιάζ πανάκι και ξεβάφεσαι. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις είτε είσαι αποφασισμένη να καθαρίσεις το πρόσωπο σου, είτε πέσεις απλά για ύπνο- ντάξει κατανοητό για τις μέρες που απλά σέρνεσαι από την κούραση.
Σωστό σαπούνι
Ξεκινάμε λοιπόν! Μάζεψε μαλλάκια για να μην βραχούν και πάρε ένα φυσικό σαπούνι με ουδέτερο ph. Αυτό το σαπούνι θα το χρησιμοποιείς μόνο για το πρόσωπο σου και μόνο εσύ. Κανενός άλλα τα χέρια δεν επιτρέπεται να το πιάσουν γιατί μπορεί να μεταφερθούν βακτήρια. Αν θέλεις κάτι πιο ειδικό, πήγαινε στον δερματολόγο σου και ζήτα του να σου συστήσει σαπούνι για καθαρισμό που να είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου.

Άφθονο νερό
Αφού σαπουνίσεις όλο το πρόσωπο σου, ξέπλυνε το πολύ καλά με μπόλικο ζεστό νερό. Φρόντισε να ξεπλύνεις και την παραμικρή επιφάνεια του προσώπου σου. Σκέψου ότι ακόμα και να μην ήσουν βαμμένη, όλη η σκόνη από τους δρόμους κάθεται στο πρόσωπο σου. Οπότε αφού σαπουνιστείς, ξέπλυνε πάρα πολύ καλά με άφθονο νεράκι.

Μαλακή πετσέτα
Πολύ σημαντικό βήμα είναι η πετσέτα που θα επιλέξεις. Το πρόσωπο μας είναι ευαίσθητο και θα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε με στοργή και αγάπη. Μια μαλακή, αφράτη πετσέτα είναι ιδανική. Με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις στέγνωσε το πρόσωπο σου. Επαναλαμβάνω! Απαλές και ταμποναριστές κινήσεις. Όχι απότομες και βιαστικές γιατί μπορεί να πληγώσεις την επιδερμίδα σου.

Ενυδατική κρέμα
Τέλος, βάλε μια ενυδατική κρέμα ή ακόμα πιο ιδανικά μια κρέμα νυχτός. Αυτό ήταν κορίτσια μου! Είμαστε έτοιμες για ύπνο. Σου το λέω και το εγγυώμαι ότι θα δεις διαφορά και στον ύπνο σου. Θα νιώθεις την επιδερμίδα σου φρέσκια, δροσερή, να αναπνέει. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις.

Scrub
Σου συμπληρώνω το scrub γιατί είναι καλό να κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Θα μου πεις τώρα που κουράγιο να κάνω scrub μέσα στο βράδυ. Ναι το κατανοώ ότι απαιτεί κόπο, όμως αν υπάρχει κάποιο βράδυ σου που είσαι πιο ξεκούραστη δοκίμασε το. Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση που έχεις στο πρόσωπο σου όταν ξυπνάς από scrub, αντί να κάνεις το πρωί που σηκωθείς. Είναι λες και έχει πάρει ανάσα όλο το πρόσωπο.
Πηγή
https://www.ediva.gr/poia-einai-i-sosti-roytina-omorfias-prin-ton-ypno/